Krimi

Eks-drabschef: Disse sager nager mig stadigvæk

Station 2 sætter i den kommende uge fokus på uopklarede forbrydelser i Danmark.

Og i den forbindelse har vi spurgt den tidligere drabschef Ove Dahl om, hvilke uopklarede drabssager, der stadig nager ham.

Specielt sagen om 18-årige Stine Geisler, der blev kvalt og dræbt i 1990, nager stadig den tidligere drabschef. Sagen, der var en af Ove Dahls første sager, blev nemlig aldrig opklaret – til trods for at man rent faktisk afhørte flere end 4.000 personer i sagen.

- Hun blev fundet dræbt i en kælder i Teglgårdsstræde under pinsekarnevalet, og vi formoder, at der er tale om et såkaldt fjerndrab – altså at gerningsmanden ikke kendte offeret. Og derfor er det desværre utrolig vanskeligt at opklare sagen, når der heller ikke er solide vidneforklaringer eller tekniske beviser, forklarede Ove Dahl i Go’morgen Danmark.

Også drabet på Anette Just Olesen står klart i Ove Dahls erindringer, når talen falder på uopklarede sager.

- Der er også tale om en ung kvinde, der kommer hjem og lukker sig ind i sin opgang. Der bliver hun overfaldet af gerningsmanden, der stikker og dræber hende med en kniv, forklarer Ove Dahl.

I modsætning til sagen om Stine Geisler var der rent faktisk vidner i den sag.

- Vi fik faktisk et nogenlunde signalement af gerningsmanden, men desværre er det også sådan i den sag, at vi ikke havde tekniske beviser, der kunne knytte gerningsmanden til selve den kriminelle handling.

Ove Dahl forklarer endvidere, at man har kigget en ekstra gang på de mange uopklarede kvinde drab, efter man fik fat på Amagermanden.

- Han er jo dømt for to drab, og det var derfor indlysende, at vi kiggede på nogle af de andre drab i relation til Amagermanden, da vi efterforskede ham i 2010 og 2011. Derfor gik vi beviserne igennem igen i nogle af sagerne, men desværre lykkedes det ikke at knytte dem til Amagermanden eller andre gerningsmænd.

Du kan se mere om uopklarede drab i Station 2 – Uopklaret i aften og på næste torsdag klokken 20.50. Og du kan også lave din egen efterlysning på TV 2s nye Facebook-app, hvis du har fået stjålet noget.

Du kan finde app’en her.