Krimi

Politikere magtesløse: Satudarah beholder rockerborg ved børnehave

I morgen skulle den ejendom, som rockergruppen Satudarah bruger som klubhus i Bagsværd, være solgt på tvangsauktion - men sådan skulle det ikke gå.

Ejeren - en 33-årig formodet bandeboss - har nemlig betalt det beløb, som han skyldte i ejendomsskat for 2012 og 2013.

Det oplyser vicekommunaldirektør Hans Jensen, Gladsaxe Kommune, til tv2.dk.

- Ejeren har betalt alle skyldige ejendomsskatter, så grundlaget for en tvangsauktion er væk, siger Hans Jensen.

Efter at tv2.dk i november kunne afsløre, at Satudarah ville åbne en afdeling i kommunen, har borgmester Karin Søjberg Holst (S) flere gange fastslået, at gruppen er uønsket, og at kommunen vil bruge alle tilgængelige midler til at få den ud af ejendommen på Laurentsvej igen.

Ikke mindst, fordi rockerborgen kun ligger omtrent 100 meter fra en vuggestue og børnehave.

- Vi vil ikke have rockere i Gladsaxe Kommune, og vi vender hver en sten for at gøre livet surt for dem og finde måder at slippe af med dem på, sagde Karin Søjberg Holst i slutningen af november, da hun kundgjorde, at kommunen havde sendt klubhuset på tvangsauktion.

Vicekommunaldirektør Hans Jensen siger i dag til tv2.dk, at kommunen - med de betalte regninger - så at sige ikke har flere sten at vende.

- Der er ikke mere, vi kan gøre. Vi har en ny lokalplan i høring, der skal gøre det umuligt for dem at udbygge deres fort, men den befæstning, de allerede har lavet, kan vi ikke gøre noget ved, siger Hans Jensen.

Efter at den nye nabo på Laurentsvej blev kendt i november fortalte flere forældre fra den nærtliggende børnehave, at de frygtede for deres børns sikkerhed.

- Det, jeg frygter allermest, det er, at der kommer et opgør. Et drive-by skyderi, sagde en mor til tv2.dk.

At den frygt ikke er helt ubegrundet, blev understreget for nyligt, da seks mænd med bånd til Værebros Hårde Kerne, VHK - hvis medlemmer i stor stil i dag udgør fundamentet i Satudarah - sad på anklagebænken for drabsforsøg mod en rivaliserende bande.

Her rådede en af de to pakistanske brødre, der ifølge politiet 'styrer' VHK, en af de tiltalte til at tage særlige forholdsregler mod rivalerne.

- Lad være med at stå og ligne nogle skydeskiver. Gå et sted hen, hvor I kan se, hvilke biler der kommer ind, hvilke biler der kommer ud. Hvilke der er skumle, lød det fra den formodede bandeleder.

- Stå lidt rundt omkring. Hvis man er i Værebro, så stiller man sig godt lige bag vuggestuen, så stiller man sig bag børnehaven, sagde han.

Satudarah oplyser til tv2.dk, at man ikke ønsker at give interview.