Skole advarer mod pædofil Facebook-ven

Nordjysk skole og Nordjyllands Politi advarer nu mod en pædofil mand, der i den seneste tid via Facebook har fået kontakt med flere af skolens yngste børn.

 Forældre med tilknytning til Jetsmark Skole ved Pandrup bliver nu opfordret til at tjekke deres børns computere og mobiltelefoner.  Det fortæller TV2/Nord fredag.

 Claus Bay Petersen er far til en kun 9-ĂĄrig pige pĂĄ Jetsmark Skole, der er blevet kontaktet af den pædofile mand.

 - Det har jeg det rigtig dĂĄrligt med. Da jeg fandt ud af det, sov jeg faktisk ikke hele natten. Det er dybt perverst. Det er nogle rigtig modbydelige beskeder, siger Claus Bay Petersen til TV2/Nord.

 Efter datteren pĂĄ Facebook først accepterede en venneanmodning fra ham og dernæst udvekslede telefonnumre, begyndte stærkt ubehagelige sms'er, billeder, og indtalte beskeder at vælte ind.

 I en mail til skolelederen advarer Nærpolitiet i Pandrup mod manden, der beskrives som aktiv pædofil.

 - Jeg kan sige sĂĄ meget, at vi har nogle spor i sagen, som vi efterforsker, og sĂĄ mĂĄ vi se, hvor vi ender, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Peter Skovbak.

 Han ønsker ikke at komme med yderligere oplysninger af frygt for at ødelægge spor.

 - Der er anledning til at være særligt opmærksom lige nu. Der er mange børn pĂĄ skolecentret i Jetsmark, der er Facebook-ven med en, de ikke burde være ven med, siger Lars Hviid Pilgaard, der er leder af Skolecenter Jetsmark.

 Den pædofile mand udgiver sig for at hedde Ditte Jensen pĂĄ Facebook. Efter at have været i telefonisk kontakt med en af pigerne skønnes han at være 50-60 ĂĄr, hedder det i advarslen.

 Hvis en elev har givet sit telefonnummer videre til den pædofile, skal telefonnummeret skiftes, rĂĄder politiet.