Krimi

Indbrudstyvene har det for let nytårsaften

Tallene for indbrud i nytårstiden er faldende sammenlignet med tidligere, men når danskerne ifører sig fjollede hatte og popper champagne kniber det stadig med nabohjælpen, og indbrudstyvene har det for let.

Det siger politiinspektør hos Syd – og Sønderjyllands Politi, Lars Bræmhøj. I kredsen har man 1. januar haft 26 indbrud. Dermed ligger kredsen sammen med Østjyllands Politi i toppen for nytårsindbrud.

- Det er ikke noget, der får os op af stolen. Det er i høj grad ret tilfældighedspræget, og siger måske ikke helt så meget. Nogle gange kommer det i bølger, andre gange kommer tyvene fra andre kredse, så det er svært at sige, hvad årsagen er.

Han forklarer til tv2.dk, at mange danskere er for dårlige til at sikre deres hjem mod tyve, og at nabohjælpen halter nytårsaften.

- Det drejer sig om, at der i jul og nytår bliver efterladt mange huse. Indbrudstyvene ved, at beboerne kommer sent hjem, og politiet kan simpelthen ikke stå på hvert et gadehjørne og patruljere. Derfor er det alfa og omega borgerne bliver bedre til at sikre sig, og derfor er nabohjælpen et perfekt koncept, siger Lars Bræmhøj.

Han forklarer til tv2,dk, at indbrudstyvene er blevet meget mobile gennem de sidste år. Derfor kan mange af tyvene komme fra andre kredse, mens visse har krydset grænsen. De indbrudstyve man har pågrebet i den senere tid har dog hovedsageligt været fra lokalområdet.

På landsplan er der dog et fald i antallet af indbrud, hvis man ser på 31. december og 1. januar. 31. december var der sidste år 102 indbrud, mens det kun drejer sig om 86 i år. 1. januar blev der sidste år meldt 234 indbrud, mens det kun var 202 i år.