Krimi

Politi afslører: Så store er Satudarah i Danmark

Politiet har hidtil holdt kortene vedrørende den nye rockergruppe Satudarahs indtog i Danmark tæt til kroppen.

Det ændrede sig dog i dag, da sagen om et drabsforsøg, som politiet mener er begået af medlemmer af Værebros Hårde Kerne mod gruppen Loyal To Familia, fortsatte ved Retten i Glostrup.

Dele af Værebros Hårde Kerne blev i november til en afdeling af Satudarah. Noget, der blev markeret med en stor fest med besøg af Satudarahs ledelse i VHK’s klubhus i Bagsværd.

I dag vidnede en efterforsker fra Københavns Vestegns Politi i sagen, og han fortalte, at klubhuset på Laurentsvej – mindre end 100 meter fra en vuggestue og børnehave – nu er officielt hjemsted for Satudarah.

- Vi konstaterede i begyndelsen af november, at de (folk fra Værebrogruppen, red.) begyndte at gå rundt med veste, hvorpå der stod Satudarah.

- En stor del gik over og blev medlem. Det foregik på Laurentsvej, Værebrogruppens tidligere klubhus, der i dag er klubhus for Satudarah, sagde efterforskeren fra Københavns Vestegns Politi.

Efter politiets opfattelse er det dog ikke hele VHK, der i dag kalder sig Satudarah.

- Vi kan dokumentere 40, der har status i Satudarah i dag. Men vores opfattelse er, at tallet er højere, fortalte efterforskeren.

Til den store fest 9. november 2013 viste den nye Satudarah-afdeling for første gange vestene frem. Her skiltede en del med fortiden i VHK.

- Vi har set medlemmer, som tidligere var tilknyttet Værebrogruppen ,at de går med vest, hvor der foran er et mærke, hvor der står VHK. Vi har ikke set det på prøvemedlemmer eller hangaround. Det ser ud til, at det først kommer på den dag, de bliver fuldgyldige medlemmer, sagde efterforskeren.