Krimi

15-årig tiltalt for dødstrusler mod Yahya Hassan

En 15-årig dreng fra københavnsområdet har fremsat så alvorlige trusler mod digteren Yahya Hassan, at han er tiltalt efter Straffelovens §266 for trusler mod andres liv, helbred eller velfærd.

- Det er trusler, der handler om, at han har gravet sin egen grav, og at han skal dø. Der er ingen, der kan beskytte han, siger chefanklager Ulla Greibe fra Københavns Vestegns til tv2.dk.

Yahya Hassan har i alt anmeldt 27 trusler, der frem til 10. oktober er blevet fremsagt på Facebook - og hvor en del kategoriseres som æreskrænkende af politiet, hvilket dog ikke fører til en straffesag - er seks af truslerne vurderet så alvorlige, at forskellige politikredse har besluttet at efterforske sagerne.

Den ene sag er lukket igen uden tiltale af Københavns Politi, og udover sagen mod den 15-årige teenager forventer politiet, at der bliver rejst yderligere tiltaler i sager, der efterforskes af  Østjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi.

- Det er selvfølgelig alvorligt at blive truet på livet, også selvom det er på Facebook og ikke ansigt til ansigt, siger chefanklager Ulla Greibe til tv2.dk.

I den sag, som Københavns Politi har efterforsket, og som nu er frafaldet, handlede formuleringen om, at ”Gutterne fra Århus skal nok find ham”. Et andet sted i samme tråd havde afsenderen desuden  specifikt skrevet, at ”vi kan ikke gøre andet end at snak ham til fornuft”, lyder det fra Københavns Politi.

Advokaturchef Dorit Borgaard fra Københavns Politi forklarer, at sagen blev frafaldet, efter at politiet havde afhørt afsenderen.

- Vi fandt, at der i den konkrete sag ikke forelå en trussel af tilstrækkelig grov karakter til at udgøre en overtrædelse af straffelovens § 266, og sigtelsen er nu opgivet, siger Dorit Borgaard.

Hun vil ikke nærmere ind på, om der vil støde yderligere sager til - men hun håber, at diverse facebookskribenter fremover vil besinde sig, når de ser, at deres ytringer kan ende med en retssag.

18. november blev Yahya Hassan overfaldet på Hovedbanegården i København.

Artiklen opdateres...