Krimi

Rygtebørsen brager løs: Politi tvivler på ny rockerklub i Næstved

Gennem ugevis har rygtebørsen i landets kriminelle underverden braget løs.

Flere gange har det været sikkert og vist: Nu kommer Satudarah til Danmark - der er fest i weekenden, har jungletrommerne buldret.

Senest i Næstved i den forgangne weekend skulle der have været stor Satudarah-fest, lød et af mange rygter, som tv2.dk har om klubben.

Intet tyder på, at det rygte var sandt.

I dag skriver avisen Sjællandske - med udgangspunkt i et blogindlæg på nettet - at Satudarah åbner i Næstved i den kommende weekend, og klubben vil have frafaldne Bandidos-medlemmer fra Næstved-gruppen Westside Nation i sin fold.

Det skal angiveligt ske til en fest i Næstved 9. november 2013.

Rygterne er også nået Sydsjælland og Lolland Falsters Politi. Her tager politiinspektør Flemming Madsen dem dog med mere end et gran salt.

- Der kører rigtig mange rygter i øjeblikket. Det der har vi også hørt. Men jeg vil godt slå fast, at vi ingen indikationer har på hverken festen, at Satudarah åbner i Næstved, eller at Westside Nation skulle være en del af en ny klub. Det er der absolut ikke noget, der tyder på, siger Flemming Madsen.

- Vi har hørt rygter om mange ting, der skulle ske, som ikke er sket - fester på datoer, som vi allerede har passeret, og som ikke blev til noget, tilføjer politiinspektøren.

Ifølge det europæiske politisamarbejde, Europol, øger tilstrømningen af nye rockerklubber risikoen for regulær krig mellem rivaliserende grupper om territorier. En del af den bestående såkaldte samarbejdsaftale mellem Hells Angels og Bandidos består i, at de to klubber er de eneste to rockerklubber i Danmark.

En eventuel ny klub skal ifølge aftalen blåstemples af både HA og Bandidos. Noget, som begge klubber ifølge tv2.dks oplysninger, bestemt ikke er sket.

Begge steder skal have vendt tommelen ned til forespørgsler om at etablere Satudarah i Danmark.

Det ligger dog fast, at Westside Nation har et betydeligt modsætningsforhold til Bandidos. Således blev klubbens hus på Præsøvej lukket i slutningen af oktober med henvisning til rockerloven.

Medlemmerne trådte ud af klubben i sommeren og smækkede i et brev sendt ud i hele Europa voldsomt med døren.

Flere ledende medlemmer - herunder præsidenten for Bandidos i hele Europa og Asien - blev udråbt til at være svage og holde hånden over en stikker, hvis vidneforklaring var med til at sende den tidligere lokale Bandidos-præsident i Næstved, Arash Hamedani, fire år bag tremmer i en narkosag.

I ugerne før, politiet lukkede klubhuset i Næstved, skrev en af de frafaldne Bandidos-medlemmer følgende på Facebook:

- Mercy is for the weak and only the strong survive. Styrken er ikke i at være mange, men i at være de rigtige. Vinderen vil ALTID være den, som er villig til at satse mest og gå længst for at nå målet... So lets draw the fuckin line and let the games begin... History is being written now and read later.