Krimi

Politiet forlænger forbud mod rockerborg - frygter et angreb

Af frygt for en større konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, og frygt for naboernes sikkerhed, valgte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sidste uge at udstede et forbud mod enhver adgang til en rockerborg på Præstøvej 6b i Næstved.

Det forbud har politiet nu valgt at forlænge i endnu en uge, forklarer politiinspektør Flemming Madsen til tv2.dk.

- Vi er overbeviste om, at der stadig er en akut og aktuel konflikt. Nu har vi brugt den sidste uge på massiv overvågning for at drage en konklusion, og vi mener altså stadig, at der er en risiko, siger han.

Klubhus i bad standing

Baggrunden for at forbyde adgang til Præstøvej 6b i Næstved er en akut, lokal konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, der tidligere har været tilknyttet Bandidos, men som nu er brudt ud. Westside Nation er derfor i ”bad standing” hos Bandidos, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Adressen husede tidligere Bandidos, men da afdelingen i slutningen af juni besluttede sig for at træde ud af Bandidos, videreførte eks-Bandidos-rockerne den nye klub på samme adresse.

Derfor frygter man altså, at der er stor sandsynlighed for voldelige angreb mod Westsides klubhus.

Forbud kan forlænges igen

Politiinspektør Flemning Madsen forklarer til tv2.dk, at loven ikke forhindrer, at man kan forlænge forbuddet igen, men at man fra politiets side skal kunne bevise, at der er et behov for forbuddet.

Politiet har gennem den sidste uge overvåget klubhuset med regelmæssige patruljer, mens man arbejder på at indsamle oplysninger i sagen.

Politiet har til tv2.dk tidligere forklaret, at man i flere politikredse undersøger, om flere brande har relation til konflikten. Blandt anden en brand i Rødovre, der startede i en tatovør-forretning.

- De oplysninger indgår stadig bredt i den samlede vurdering, lyder det fra Flemming Madsen, til tv2.dk.