Krimi

14 anholdt med våben ved Akkari-møde

Østjyllands Politi har tilbageholdt 14 personer i forbindelse med et debatmøde med den tidligere imam, Ahmed Akkari, Aarhus-forstaden Gellerup.

Det fortæller vicepolitikommissær, Jesper Bøjgaard, til tv2.dk:

- Vi har omkring klokken 18.30 lavet præventive anholdelser af 14 personer, der har været bevæbnet med blandt andet kanonslag og sten. Der er vores overbevisning, at de våben skulle bruges under eller efter debatmødet, siger han.

Personerne har ikke haft kasteskytset på sig under anholdelserne, men de er blevet fundet der, hvor gruppen opholdt sig, forklarer Jesper Bøjgaard.

De vil som minimum blive tilbageholdt, indtil debatmødet er slut.

Den tidligere imam Ahmed Akkari er ikke uvant med trusler og skældsord. Senest blev han truet på livet og kastet sten efter under et debatmøde i Odensebydelen Vollsmose d. 30. september.

Og Østjyllands politi har da også taget aftenens debatmøde alvorligt og vurderet, at der er risiko for, at personer med våben skal blive til fare for deltagerne eller folk i området.

Derfor har der siden klokken 16 og frem til midnat været indført en visitationszone i området omkring Globus1 i Gellerup, hvor mødet finder sted.

Men gruppen på 14 personer er faktisk blevet tilbageholdt uden for den visitationszone, fortæller Jesper Bøjgaard:

- Det drejer sig om området omkring værestedet 'Fristedet', der ligger tæt op af visitationszonen. De anholdte er alle unge mænd i alderen 15 år til midt i 20'erne.

Ahmed Akkari selv var forberedt på, at hans tilstedeværelse i Aarhus-bydelen Gellerup kunne blive et problem:

- Risikoen er der, og selvfølgelig gør det mig bange. Det er de samme typer mennesker og de samme typer tanker, de repræsenterer. Det er forkasteligt, at vi ikke kan have en ordentlig debat uden at frygte for ballade, siger Ahmed Akkari til tv2.dk umiddelbart inden aftenens møde.

Han henviser til, at han blev truet på livet og kastet sten efter under et lignende debatmøde i Odense-bydelen Vollsmose d. 30. september.