Krimi

Politi ophæver bevogtning af rockerborg

Sydsjælland og Lolland Falsters Politi ophæver nu den bevogtning af huset på Præstøvej i Næstved, som blev indført i går.

Det oplyser politiinspektør Flemming Madsen til tv2.dk.

- Det har været en stille og rolig nat. Vi ophæver nu den faste bevogtning over overgår til skærpet tilsyn. Det betyder, at vi har hyppige patruljemæssige tilsyn på stedet og fortsat er meget nærværende, siger Flemming Madsen.

- Hvad skal man lægge i det?

-  Man skal lægge det i det, at vi vurderer, at der er en risiko, men at vi spiller på mange strenge i vores indsats. Vi følger situationen meget tæt. Er det nogle konkrete trusler, agerer vi i forhold til det, siger Flemming Madsen.

Sydsjælland og Lolland Falsters Politi nedlagde i går forbud mod enhver adgang til adressen Præstøvej 6b, hvor gruppen Westside Nation har til huse. Adressen husede tidligere Bandidos, men da afdelingen i slutningen af juni besluttede sig for at træde ud af Bandidos, videre førte eks-Bandidos-rockerne den nye klub på samme adresse.

Det forbud består fortsat - i første omgang til og med 30. oktober 2013.

Ifølge en pressemeddelelse fra i går er forbuddet besluttet med hold i den såkaldte rockerlov, der fulgte i kølvandet på 1990'ernes rockerkrig. Dengang blev der blandt andet affyret en panserværnsraket mod Hells Angels' klubhus på Titangade i København.

- Baggrunden for denne beslutning er en akut, lokal konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, der tidligere har været tilknyttet Bandidos, men som nu er brudt ud. Westside Nation er derfor i ”bad standing” hos Bandidos, skrev politiet i pressemeddelelsen.

- På baggrund af efterforskninger og systematisk indsamling af oplysninger i relation til bande- og rockermiljøet, har vi i dag vurderet, at der er en risiko for at Westside Nation, der har til huse på Præstøvej 6b, vil blive angrebet, sagde politiinspektør Flemming Madsen i aftes.

Klubhuset er de seneste uger blevet barrikaderet, hvilket politiet tolker derhen, at også klubben selv føler sig truet.

Ifølge tv2.dks oplysninger undersøger flere politikredse i øjeblikket parallelt, om flere brande har relation til konflikten - herunder den brand i Rødovre, der startede i en tatovør-forretning, og som gav omfattende skader på centret, hvor den lå.