Krimi

Hemmeligt brev: Derfor er rockere fjender

En del af den benzin, som menes at få bålet til at brænde mellem Bandidos og en flok tidligere medlemmer fra bl.a. Næstved, stammer fra et brev fyldt med beskyldninger, som i slutningen af juni blev sendt rundt til Bandidos-afdelinger i hele Europa.

Det vurderer både kilder i miljøet og politiet over for tv2.dk.

Brevet er skrevet af tidligere medlemmer, der efter deres udtræden har samlet sig under navnet Westside Nation i Næstved og i samme ombæring overtog og videreførte klubhuset på Præstøvej 6b.

En klub, som altså i slutningen af oktober og seks uger frem var så truet, at Sydsjællansd og Lolland Falsters Politi med rockerloven i hånden udstedte forbud mod at være i.

- Baggrunden for denne beslutning er en akut, lokal konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, der tidligere har været tilknyttet Bandidos, men som nu er brudt ud. Westside Nation er derfor i ”bad standing”, skrev politiet i slutningen af oktober.

Sydsjællands og Lollands Falsters Politi ophævede forbuddet for bare fem dage siden.

- For at vi skal kunne lave en afspærring, skal der være en betydelig akut trussel. Vi kan se, at der er et meget anspændt forhold, men vi skønner ikke, at der er grundlag for at opretholde forbuddet på baggrund af trusselsbilleder, sagde politiinspektør Flemming Madsen dengang.

I løbet af den periode, der har været forbud, er flere Bandidos-adresser brændt ned - herunder klubbens hovedkvarter Kvistgaard. Det er endnu uafklaret, om den brand var påsat.

Seneste mulige udvikling i konflikten kom i nat, da to privatadresser i Næstved-området blev beskudt. På adresse nummer to blev en person dræbt ved skud gennem vinduet.

- Der kan endnu ikke oplyses nærmere detaljer omkring de to hændelser, men det må formodes, at der kan være sammenhænge med den verserende konflikt i rocker/bandemiljøet i Næstved, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Brevet fra de tidligere Bandidos-rockere blev offentliggjort flere steder på nettet, efter at det var sendt ud i verden. Formålet med brevet var ifølge eks-medlemmerne at forklare, hvorfor to afdelinger - i Roskilde og Næstved - 'lagde vesten' i protest mod Bandidos' øverste ledelse i Danmark.

I brevet påstår de udtrådte medlemmer, at Michael 'Kokken' Rosenvold, der er præsident for Bandidos i hele Europa, og et andet ledende medlem af Bandidos, Christian 'Chester' Grünwaldt, holder hånden over en stikker. En mand, som ifølge Næstved-afdelingen var med til at sende deres daværende lokale præsident, Arash Hamedani, fire år i fængsel i en narkosag ved Retten i Næstved. Han ankede dommen på stedet.

De to rockere-bosser er en hån mod broderskab og loyalitet og lader andre grupperinger træde Bandidos under fode, påstår eks-rockerne i brevet.

- Det er til at brække sig over. Vi bøjer os for ingen, tordner eks-rockerne i brevet, hvor de indledningsvist beklager, at de tager kontakt til hele Europa - og ikke bare Danmark. Men sandheden må ud i hele verden, ikke forties, skriver eks-rockerne.

- Fra denne morgen er BMC chapter Westside Denmark (Næstved) og BMC chapter King's City Denmark (Roskilde) lukket. Afdelingerne såvel som deres medlemmer findes ikke længere. Vi kan ikke længere lukke øjnene og ignorere visse medlemmer af Nationalens (ledelsen af Bandidos, red.) korruption. Ej heller kan vi fortsætte med at understøtte den svaghed, de tvinger ned over os. Vi blev medlem af Bandidos for broderskabet, for loyaliteten og respekten, men med nogle af nedenstående pointer, vil I forstå, hvorfor vi nu er nødt til at vælge en anden vej, skriver de.

Kilder i politiet betragter brevet som autentisk og vurderer, at det indgår i det konfliktbillede, der nu menes at være eskaleret.

tv2.dk har forsøgt at få en kommentar fra både Michael Rosenvold og Christian Grünwaldt.

Mens Christian Grünwaldt ikke er tilgængelig for en kommentar, sagde Michael Rosenvold følgende i slutningen af oktober til tv2.dk:

- Hvad de skriver I brevet, må stå for deres regning. Det har jeg ingen kommentarer til.

LÆS HELE BREVET HER

I begyndelsen af oktober - altså nogle uger før politiet lukkede huset på Præstøvej 6b - skrev en af de toneangivne frafaldne Bandidos-rockere således på Facebook:

- Mercy is for the weak and only the strong survive. Styrken er ikke i at være mange, men i at være de rigtige. Vinderen vil ALTID være den, som er villig til at satse mest og gå længst for at nå målet... So lets draw the fuckin line and let the games begin... History is being written now and read later.

Få uger senere lukkede Sydsjælland og Lolland Falsters Politi huset på Præstøvej med begrundelsen, at der var en akut risiko for, at det ville blive angrebet som led i en konflikt mellem de frafaldne og Bandidos.

tv2.dk har flere gange forsøgt at få en kommentar til tekstens forfatter. Han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

opdateret 9. december 2013