Forsøgte at sende tyvekoster med posten

Ansatte ved postvæsnet i København fattede tirsdag mistanke til en række pakker og ringede til politiet. Det viste sig, at være en hel del tyvekoster, som var på vej ud af landet. Syv unge mænd kræves varetægtsfængslet af Task Force Indbrud, TFI.

To rumænere blev anholdt på posthuset, mens de var i færd med at sende pakkerne. Men efterforskningen satte TFI på sporet af flere mistænkte, oplyser leder af TFI, politiinspektør Karl Erik Agerbo.

- Vi kunne se, at der var en sammenhæng med en række andre forsendelser i byen, og vi kunne se, at flere spor pegede mod et hotel på Nørrebro, hvor vi tog ud og anholdt seks andre personer, siger han til Ritzau.

Den ene af de anholdte kunne ikke forbindes med noget kriminelt, men de resterende fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby onsdag. De er sigtet for omfattende tyveri.

- Det er typisk computere, iPads, iPods og kameraer, og flere af kosterne har vi forbundet til indbrud i Nordsjælland, fortæller Karl Erik Agerbo.

Han tilskriver anholdelserne politiets samarbejde med politiet i Rumænien og Post Danmark. En betjent fra Rumænien arbejder med de danske betjente i jagten på kriminelle.

- Vi har set det før både til Rumænien og Litauen, og det er derfor, at vi har det gode samarbejde med postvæsnet, så de kontakter os, når de har en mistanke, siger politiinspektøren.

De anholdte er seks rumænere og en bulgarer, som alle er i alderen 20-28 år.

/ritzau/