Krimi

Chok i sag om mordbrand: 'Jeg er hans kone'

- Jeg er hans kone, og det er jeg stadig den dag i dag. Vi er ikke skilt.

Sådan har en 30-årig kvinde netop afgivet forklaring i retslokalerne i Holbæk, hvor hun, en nevø og dennes kammerat er tiltalt for mordbrand på Nilab Ghafouri i september i fjor.

Det kom tidligere tirsdag frem, at kvinden har haft et forhold til den dræbtes ægtefælle gennem flere år, før Nilab kom ind i billedet, men fra vidneskranken hævdede hun altså, at de fortsat var ægtefæller.

- Vi havde været sammen i næsten fire år, lød det fra den 30-årige, som fortalte, at hun og Nilabs mand blev gift i 2011.

Ligesom ham er hun uddannet inden for it. Det var sådan, de mødte hinanden.

- Jeg fandt en kæreste, da jeg tog uddannelsen. Der fandt jeg Mashal (Nilabs mand, red.). Det startede med, at vi var venner, fortalte hun.

Tiltalt: Gift på p-plads

Venskabet udviklede sig dog.

- Vi havde det meget godt i starten. Da vi blev færdige med uddannelsen, blev mig og Mashal også gift uden min familie vidste det, sagde den 30-årige.

Det skete ifølge hendes forklaring i 2011. Her viede en imam dem på en parkeringsplads i Ringsted foran to vidner, men forholdet var stadig hemmeligt, bedyrede hun.

- Nogle gange sad vi ved stranden hele dagen. Andre gange havde Mashal lejet et sommerhus. Min familie opdagede det, men det var ikke problem, for de kendte ham godt. Han ville ikke sige det til sin familie, fortalte hun.

Flere pårørende griner under forklaringen, som senioranklager Henrik Bergqvist borer ihærdigt i - havde hun billeder eller andre beviser for bryllup, vil han vide.

Det afviser hun. Hvis der findes papirer, er det Mashal, der har dem.

Ikke alle imamer laver papirer, hvor det kører mellem kommunerne, tilføjer hun.

Tiltalt: Presset til nyt ægteskab

Senioranklageren læser op af en forklaring, som hun tidligere har givet til politiet, da hun lå på hospitalet med forbrændinger.

Her skal hun have fortalt politiet, at hun havde mødtes med Mashal, kort før han blev gift.

Her sagde han angiveligt, at han var nødt til at gifte sig med Nilab, og kvinden sagde, at familien ville skyde ham, hvis han ikke gjorde det.

- Han var ikke glad for at blive gift med hende. Han har flere gange sagt, at hvis han kunne få lov, ville han gifte sig med mig, sagde hun ifølge senioranklager Henrik Bergqvist dengang.

Forsvarer protesterer

Den 30-åriges forsvarer, Gitte Juul Jensen, protesterer mod oplæsningen og indvender, at hendes klient var ekstremt påvirket af medicin, da hun blev afhørt på Rigshospitalet.

I retten fortæller den 30-årige nu, at brylluppet med Nilab, der stod to måneder før den formodede mordbrand, kom som et chok for hende.

- Jeg var ked af det. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Det var hans fødselsdag, og så fortæller han, at han var forlovet med kusinen fra Californien. Det var noget moderen havde arrangeret. Det var sket fra den ene uge til den anden: "Jeg er tvunget til at gifte mig med hende. Jeg vil hellere gøre dig ked af det, end jeg vil gøre min familie ked af det", genfortæller hun fra vidneskranken.

Det kom tidligere tirdag frem, at hendes dna er fundet i den dræbtes lejlighed, og at hun er set købe benzin i en dunk nogle dage før branden.

Hun blev anholdt ganske nær gerningsstedet efter at være blevet enten kastet ud af lejligheden på 3. sal ved en eksplosion - eller at være hoppet ud af flammerne selv.

Sammen med de to unge mænd, der er tiltalt i sagen, nægter hun sig skyldig.