Krimi

To anholdt ved Akkari-debatmøde

Fyns Politi anholdt mandag aften to unge, der sigtes for at have lavet ballade ved et debatmøde i Vollsmose Kulturhus med den tidligere imam Ahmed Akkari.

Akkari spillede en hovedrolle under Muhammed-krisen, men har siden ændret holdning til karikaturtegningerne og er blevet lagt for had af islamister, blandt andet i en Youtube-video.

Mandag aften optrådte han ved et debatmøde om islamisme i Odense-bydelen sammen med den socialdemokratiske folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen.

Hujen og spørgsmål

Betjente fra Vollsmose nærpoliti var på stedet for at forhindre, at mødet udviklede sig til ballade. Men bortset fra nogle tilråb har der ikke været uro, oplyser vagtchef Hans Jørgen Larsen, Fyns Politi.

- Der har ikke været slagsmål, kun lidt hujen og spørgsmål, siger Hans Jørgen Larsen.

De to anholdte, der begge er omkring 18 år, er taget med på stationen. Ifølge vagtchefen vil de blive løsladt, når de er afhørt.

Den ene er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at nægte at efterkomme en ordre fra politiet om at flytte sig, mens den anden er sigtet for at svine nogle af de vagthavende politifolk til. De kan se frem til en bøde.

/ritzau/