Dræbte kvinde: Flugtbillist fik udslag på alkotest

Mandag morgen blev en 63-årig kvinde ramt bagfra af en lastbil og dræbt, da hun gik i græsrabatten ad Sæbyvej ud for Bækkeviggårdsvej i retning mod Høng på Sjælland.

Hun havde netop afleveret et barnebarn i skole, og var på vej hjem for at hente et andet.

- Spor på stedet viser, at hun ellers gik meget langt ude i rabatten, siger Martin Bjerregaard, der er pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, til tv2.dk.

Uagtsomt manddrab

Tirdsdag klokken 13.30 fremstilles en 42-årig mand fra lokalområdet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk sigtet for uagtsomt manddrab samt forskellige overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med uheldet - han stak i første omgang af fra ulykkesstedet, men meldte sig senere til politiet.

- Vi har taget en blodprøve, der viser, at han havde en lille smule mere alkohol i blodet end tilladt - men der er kun et foreløbigt resultat, siger Martin Bjerregaard.

Han gør dog opmærksom på, at prøven er taget umiddelbart efter, at manden meldte sig selv til politiet omkring klokken 15.30 mandag eftermiddag - mere end syv timer efter, at lastbilchaufføren meldte sig selv.

- Der kan være flere grunde til, at prøven slår ud på det tidspunkt, siger Martin Bjerregaard.

Chauffør i søgelyset

Vragdele fra stedet, hvor kvinden blev fundet af nogle tilfældige forbipasserende, stammede fra en Man-lastbil med hvid kofanger, og det fik politiet til at kontakte importøren, der ledte myndighederne videre til en række vognmænd på Sjælland.

En af vognmændene forklarede, at en af hans chauffører havde sagt, at han havde lavet en skade på bilen - og det fik omgående politiet til at lede efter chaufføren.

- Vi talte frem og tilbage med ham, og så mødte han op på et sted, vi havde aftalt på forhånd, siger Martin Bjerregaard.

Politiet kan ikke oplyse, hvordan den 42-årige lastbilchauffør stiller sig til sigtelserne.