Krimi

Årvågen borger og betjent centrale i rockersag

Afgørende spor ville være gået tabt i efterforskningen af et særdeles groft overfald på to eks-rockere, hvis det ikke havde været for en årvågen borger og en betjent.

Det stod fast, da sagen mod tre mænd med relation til Hells Angels i dag fortsatte ved Københavns Byret.

Her vidnede både borgeren og den betjent, hvis snarråd er årsagen til, at de tre tiltalte i dag er knyttet til sagen med en stribe dna-spor.

Overfaldet skete i Ugandaskoven 21. september i fjor. Her skal to mænd, der nu er smidt ud af Hells Angels, have fået, hvad én af dem i retten selv i dag betegnede som 'en ordentlig røvfuld'.

Begge mænd var i livsfare.

Retssal tømt for centralt vidne

Under sin forelæggelse af sagen i forgangne uge berørte senioranklager Ulrik Thomsen kort, at et enkelt vidne var at takke for centrale beviser i sagen.

Dette vidne trådte i dag ind i Københavns Byret. Oprindeligt ville vidnet have lukket dørene under sin forklaring - noget som senioranklager Ulrik Thomsen havde begrundet med en generel frygt for rockermiljøet.

I dag var kravet dog blot navne- og referatforbud.

Efter en kort tænkepause fik vidnet dog kun det første, samtidig med at de tre tiltalte, deres familie og deres Hells Angels-'brødre' måtte en tur uden for retslokalet.

Bor tæt på tiltalts eks-kone

Vidnet bor i samme område, som en eks-kone til én af de tre tiltalte, og det var ham, der kontaktede politiet aftenen efter overfaldet i Ugandaskoven.

Det gjorde han, fortalte han, fordi mistænkelige rocker-typer luskede rundt og rodede i affaldet, fandt en sort sæk og bar den væk.

- Jeg syntes, at det virkede mistænkeligt at komme, parkere, gå hen og rode i en container og så hive en sort skraldesæk op, forklarede vidnet.

Da rockertyperne havde fundet, hvad de søgte, gik én af dem et stykke ned ad vejen med sækken.

De to mænd var ifølge vidnet kørende i en stor pick up-truck, og da vidnet ringede til politiet, gav han alarmcentralen bilens nummerplade, fortalte han i retten.

Pladen tilhører én af de tre tiltalte, K.

Betjent tog tip alvorligt

Men vidnets årvågenhed var ikke den eneste årsag til, at Københavns Politi kort efter fandt en sort sæk i en container nær ejendommen, og som nu er et nøglebevis i straffesagen.

En sæk, som indeholdt blodige handsker, sko, trøjer og bukser. Blodet tilhører ifølge politiets opfattelse et af de to ofre, eks-rockeren P, men der var også med 'forskellige sandsynlighed' dna fra de tre tiltalte på tøjet i sækken.

En af de betjente, der blev sendt ud for at undersøge den 'mistænkelige adfærd' fra 'rockertyper' i Kastrup, havde nemlig aftenen forinden - hvor overfaldet skete - været med til at ransage Hells Angels' rockerborg i Siljangade på Amager.

Da han blev kaldt ud til Kastrup, havde han hele tiden overfaldet i baghovedet, forklarede han i dag i retten.

- Jeg beslutter, at jeg vil hen og undersøge i den retning, som anmelder har angivet. Han oplyste, at vejen ender blindt. Den ender i et grønt område. Det vil jeg undersøge, mens kollegaen taler med anmelder, fortalte han.

Ny sort sæk øverst i container

For enden af vejen mødte der ham en hestesko af containere. Han valgte en tilfældig i midten, lød det i retten.

- Da jeg åbner containeren, kan jeg se, at der øverst ligger en sort affaldssæk. Det var mit indtryk, at den ikke havde ligget lang tid, for den var ikke våd og slimet, som noget af det andet affald. Plastikken var knitrende, sækken var ny. Jeg tager handsker og mundbind på. Jeg mærker på posen og kan mærke sko, og at der er noget tøj, fortalte betjenten om fundet af sækken.

- Jeg tænker med det samme, at det er noget, vi skal fastfryse, og at det kan være rigtig vigtige spor. Jeg går ikke fra stedet, men kalder op til min kollega.

Sækken viste sig siden at indeholde tøj, der var plettet af et af de to ofres blod. Også mulig dna fra de tre tiltale er fundet i sækken.

Da senioranklager Ulrik Thomsen forelagde sagen for retten i forgangne uge, kom det frem, at to af de tre tiltalte ifølge en politirapport ankom i bil til Hells Angels' klubhus på Amager omkring en halv time efter overfaldet, nemlig kl. 20.30.

Selv om temperaturen på det tidspunkt blot var 10 grader, var de begge iført shorts.

Alle tre tiltalte nægter sig skyldige. De har ikke ønsket at udtale sig i sagen.