Krimi

Bande-rollemodel fængslet for vold og trusler

Han har stået frem i adskillige medier - herunder Politiken og TV 2 - som rollemodel for unge, der vil ud af kriminalitet og bandemiljø.

Det er blandt andet sket gennem projektet og klubben U-turn.

Nu er rollemodellen fra Taastrup, Subhi Hassan, blevet fængslet for grov knivvold og trusler med pistol ved Retten i Glostrup.

Han nægter sig skyldig.

Subhi Hassan har flere gange trådt frem i medierne. I marts skete det i Politiken, der med overskriften 'Subhi viser vejen væk fra banderne' skød en serie i gang om projektet U-turn.

- Jeg er en god rollemodel, fordi jeg ser ud, som jeg gør, fordi jeg er stærk, fordi jeg spiser godt, fordi jeg har den personlighed, jeg har, fordi jeg har den fortid, jeg har. Jeg har en god fortid og en dårlig fortid og en gangsterfortid. En fortid som ham, der sloges mod nogle af de sejeste i Taastrup og vandt. Jeg er loyal, jeg hjælper alle, der har brug for hjælp, og jeg har det navn, jeg har. Alle kender Subhi. Jeg hjælper rigtigt. Derfor ser drengene op til mig, sagde Subhi Hassan i den forbindelse.

Han har også deltaget i både nyheds- og debatudsendelser på TV 2, hvor han fortalt om sin indsats for at holde områdets unge ud af kriminalitet.

I dag blev Subhi Hassan så fængslet indtil 20. september. At perioden ikke blev fire uger skyldes ifølge senioranklager Charlotte Mortensen, Københavns Vestegns Politi, alene at to medgerningsmænd i går blev fængslet i samme periode for overfaldet.

- Derfor var det mest praktisk, hvis de fulgtes ad. Men dommeren sagde også, at sagen godt kan bære fire ugers fængsling, siger Charlotte Mortensen.

Ifølge sigtelsen har rollemodellen været en del af en større gruppe, der lørdag overfaldt to unge med kniv ved et pizzeria i Taastrup.

Ifølge sigtelsen truede gruppen også med en pistol.

Ifølge tv2.dks oplysninger har der tidligere samme dag været et overfald på en ung mand, der er venner med de to ofre fra pizzeriaet. Politiet mener, at de to overfald har rod i samme konflikt.

Grundlovsforhøret i dag kørte bag lukkede døre, og politiet ønsker derfor ikke at oplyse, hvad baggrunden for de to overfald menes at være.