Krimi

Helle kvalt og stukket: Advokat kræver mistænkt løsladt

Den 74-årige mand, der er sigtet for at have taget livet af Helle Sørensen i et nedlagt savværk ved Tommerup Stationsby på Fyn i juni, skal sættes på fri fod.

Det mener hans advokat, Jan Hollmén Olesen, der under dagens retsmøde i Odense, hvor den 74-årige for første gang udtalte sig om sagen, krævede sin klient løsladt.

Fyns Politi har sigtet den 74-årige for manddrab, men indtil videre har Retten i Odense kun fundet begrundet mistanke om, at den 74-årige 'i hvert fald' har dræbt Helle Sørensen på hendes befaling. En brøde, der har en strafferamme på tre år - mod livstid for manddrab.

Retsmødet i dag foregik bag lukkede døre, da anklagemyndigheden mener, at det kan skade efterforskningen, hvis offentligheden måtte lytte med.

Ligeledes oplyste den 74-årige i retsmødet, at han ikke ønskede at udtale sig for åbne døre.

Forsvarer kærede fængsling

Efter at have forklaret sig gennem godt en time, blev den 74-årige varetægtsfængslet indtil 25. september 2013.

En beslutning, som hans forsvarer, Jan Hollmén Olesen, ifølge tv2.dks oplysninger omgående kærede.

Forsvareren ønsker dog ikke at begrunde kæren over for tv2.dk.

- Der har været lukkede døre, så jeg kan ikke be- eller afkræfte dine oplysninger, siger Jan Hollmén Olesen til tv2.dk.

Kæremålet bekræftes dog af anklager Annette Korsgaard, Fyns Politi.

- Det er rigtigt, siger hun om kæren.

En nær ven af Helle Sørensen har tidligere fortalt til tv2.dk, at hun ønskede at komme ud af livet og havde bedt ham om hjælp. Et forhold, som Helle Sørensen ifølge retsbogen fra det første grundlovsforhør i sagen også har drøftet indgående med den 74-årige.

Fyns Politi mener, at han var sammen med den dræbte på hendes dødsdag, og man fandt efterfølgende både hendes telefon og computer i hans besiddelse, fremgår det af retsbogen.

Den 74-årige har hidtil nægtet sig skyldig i den rejste sigtelse for manddrab. Hvordan han forholder sig til anklagen om at have dræbt Helle Sørensen på hendes befaling, er uvist.