Krimi

Mere bøvl på Roskilde - og færre tyverier

Danmarks største festival har trukket stikket.

Roskilde Festival 2013 er slut - og det har vist sig, at 100.000 mennesker godt kan feste i en uge, uden der er kommet alvorlige politisager ud af det.

En mand er stukket overfladisk med en saks i maven, og en anden anholdt med åbne bukser og sigtet for forsøg på voldtægt - men ellers er festivalen blevet forskånet for blodige hændelser og overgreb.

- Det har været en rolig festival, siger vagtchef Michael Hvid fra Midt- og Vestsjællands Politi til tv2.dk.

106 mennesker blev anholdt på festivalen - hvilket svarer til en stigning på godt 30 procent i forhold til 80 anholdte i 2012 - og det handler ifølge politiet om, at flere er taget i forbindelse med tyverier.

- Den samlede sum af tyverianmeldelser var sidste år på 568. I år er tallet 461, så det er en pæn bid, vi har nappet af, siger vicepolitiinspektør Per Allan Hansen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Af de anholdte er 70 såkaldte tilrejsende kriminelle fra andre lande end Danmark, Sverige og Norge - blandt andet to mænd med britisk statsborgerskab, der søndag blev idømt 40 dages fængsel for hæleri af festivalbilletter - samt seks års indrejseforbud.

- Vi er gået målrettet efter at tage de udenlandske tyveknægte. I år er 29 af de anholdte fra Østeuropa, mens 41 er fra andre nationer, hvoraf en del er fra Ghana. Langt de fleste er anholdt for netop tyveri, siger vicepolitiinspektør Per Allan Hansen.

Derudover har politiet anholde flere sælgere af stoffer end tidligere - otte personer, der alle blev anholdt inden de egentlige festivaldage begyndte torsdag.

Mellem telte og barduner væk fra de store musikscener melder betjentene dog om flere uroligheder.

- Der har været en lille smule mere uro på campingområderne. Det har især været nogle, der puster sig op over for hinanden, og det har vi ikke set før, siger vicepolitiinspektøren.

Han peger dog på, at der stadig kun er tale om 15 sager.

Og endelig har festivalen selv besluttet, at omkring 100 mennesker skulle bortvises fra festivalen.

At de skulle have klippet armbåndet af.