Krimi

Bevæbnet til tænderne: Rockere førte katalog over fjender

De var bevæbnet til tænderne, og de havde en meget klar idé om, hvordan deres fjender - som inden for den seneste måned havde beskudt deres klubhus to gange - så ud.

Sådan lyder bundlinjen ifølge Københavns Vestegns Politi om ni mænd med relation til Bandidos, der netop er tiltalt for besiddelse af våben.

Besiddelsen fandt sted i Bandidos' klubhus i Hvidovre 21. marts 2013, da politiet ransagede adressen kl. 09.00.

Ifølge tiltalen var adressen blevet beskudt to gange den måned af folk fra bandegrupperingen Brothas - senest tre dage før ransagningen.

De ni opholdt sig ifølge tiltalen 'i klubhuset for at forsvare sig mod yderligere angreb og deltage i modangreb,' står der i anklageskriftet.

Fandt skarpladte pistoler og billeder

I klubhuset fandt politiet tre skarpladte pistoler, flere stikvåben og en økse.

De ni er tiltalt for besiddelse i forening, fordi de enten vidste - eller havde en bestemt formodning om - at de var der.

Alle undtagen en af de ni, nægter sig skyldige.

Våben var dog ikke det eneste, politiet fandt.

Således fremgår det af anklageskriftet, at der også var 'kopierede fotos af personer, der enten var medlemmer af eller havde tilknytning' til de selvsamme dødsfjender, som offentligt har taget skylden for at beskyde klubhuset, nemlig Brothas.

Ifølge anklager Rasmus von Stamm Jonasson ved Københavns Vestegns Politi er billedernes ophav ikke kendt.

- Umiddelbart fandt vi 10 billeder, nogle er der to personer på. Man kan gisne om, at det er noget, de kan finde på Facebook og den slags, men konkret, hvor de har dem fra, ved jeg ikke, siger Rasmus von Stamm Jonasson.

Brug i konflikt er skærpende

Ifølge ham er det en særdeles skærpende omstændighed, hvis våbnene har skullet bruges i en bandekonflikt. Derfor har politiet indkaldt både et vidne fra sin egen og Rigspolitiets særlige rocker- og bandeafdeling til fortælle om de to gruppers indbyrdes strid.

- Bandidos har i vores øjne ikke for vane bare at lade sig angribe. Jeg mener at kunne bevise, at de skulle bruge våbnene, hvis de blev angrebet, siger Rasmus von Stamm Jonasson.

Der er sat fire retsdage af til sagen, som ventes afgjort 8. juli ved Retten i Glostrup.