Krimi

Thors kidnapper: Jeg er ligeglad med hunden

Hunden Thor var bare en løftestang for at gøre opmærksom på en hundelov, der ifølge den suspenderede betjent Lars Bo Lomholt er helt uretfærdig.

- Jeg kender ikke Thor eller dens ejer, og jeg er sådan set også ligeglad med, hvor den er nu. Jeg tog den, fordi jeg synes, det var den eneste måde, jeg kunne råbe nogen op om en vanvittig hundelov, siger Lars Bo Lomholt til tv2.dk uden for Retten i Helsingør.

- Det her handler jo ikke bare om én hund, men om en sikkerheden for en masse danske hunde, siger han.

Kort før middag blev han idømt 60 dages betinget fængsel for i januar at have kidnappet hunden Thor, der skulle aflives, fordi den havde bidt en anden hund. Han blev dømt for dokumentfalsk og embedsmisbrug; en dom han valgte at anke med det samme.

- Jeg er meget overrasket. Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville få en fængselsstraf. Det er også derfor, jeg har valgt at anke, siger Lars Bo Lomholt til tv2.dk.

Vidste, det ville få konsekvenser

Lars Bo Lomholt tog i januar en kollegas uniformsjakke og kørte i en patruljebil ud til det internat, hvor hunden befandt sig. Adressen havde han fundet ved at søge i politiets interne registrer - en handling, der i sig selv er ulovlig.

- Jeg vidste godt, at det ville få konsekvenser, men jeg var så rasende over en hundelov, der betyder, at ganske almindelige familiehunde bliver aflivet - i mange tilfælde på meget tvivlsomme grundlag, siger Lars Bo Lomholt.

Ude på internatet fik han hunden udleveret ved at bruge et falskt navn og digte en historie om, at hunden skulle flyttes på grund af den store mediedækning af sagen.

Han har været suspenderet fra sit job i politiet, siden han stod frem og indrømmede at have taget Thor, men han fortryder ikke sine handlinger:

- Jeg har reddet en hund fra at blive aflivet - og nu vil ministeren se på reglerne for skambidning i hundeloven, så jeg føler faktisk, at det har nyttet noget. For nogen blev nødt til at gøre noget, siger Lars Bo Lomholt til tv2.dk.