Krimi

Kvinde dræbt på savværk: Skrev til sigtet om hængning

Retten i Odense løfter nu en smule af sløret for efterforskningen af sagen mod en 74-årig mand, der onsdag blev fængslet for at have taget livet af en 33-årig kvinde.

Den 33-årige kvinde blev fundet død på et nedlagt savværk i Tommerup Stationsby på Fyn mandag -ifølge sigtelsen stukket og kvalt ved omsnøring.

Den 74-årige blev sigtet for manddrab, men fængslet for medlidenhedsdrab- Tv2.dk har nu fået aktindsigt i den fængslingskendelse, som retten afsagde, og heraf fremgår, at den 33-årige kvinde var meget optaget af døden.

Gennem flere uger sms'ede kvinden med den 74-årige, der er fra Faxe på Sjælland, om 'at komme ud af livet'. Blandt andet ved hængning.

Da politiet ransagede den 74-åriges hjem, fandt de både den 33-årige kvindes computer og telefon, fremgår det af retsbogen.

Tv2.dk talte i går med en ven til den 33-årige.

Også han fortalte, at han og kvinden havde talt om mange forskellige måder at begå selvmord på.

Især talte kvinden om hængning, fortalte han.

- Hun havde det dårligt og svært gennem lang tid. Hun skrev til mig, hvordan hun gerne ville have det. Og da jeg selv gik i selvmordstanker spurte hun, om jeg ikke ville tage hende med i faldet, om jeg ikke ville tage livet af hende. Jeg ved, at hun opsøgte rigtig mange mennesker for at få hjælp til at dø, fortalte vennen.

- Jeg vidste bare ikke, at hun havde fundet én, tilføjer vennen, der er grædefærdig, da tv2.dk talte med ham.

- Jeg troede ikke, at hun ville gøre det. Jeg håbede sådan, at hun ville finde en sød fyr og komme ovenpå. Jeg har det ligeså skidt, som hvis det var mig, der stod med gerningsvåbnet i hånden.