Krimi

EB: Nynazister bag bombedrab

En tidligere nynazist fortæller nu, at det var navngivne nynazister, der stod bag bombeattentatet mod partiet Internationale Socialister (IS) i København i 1992.

Det skriver Ekstra Bladet lørdag.

Bomben i Søllerødgade på Nørrebro kostede det 29-årige IS-medlem Henrik Christensen livet.

Den tidligere svenske nynazist Kim Fredriksson fortæller i Ekstra Bladet, at den nu afdøde dansk-tyske nynazist MS var en af bagmændene bag bomben. Ifølge Ekstra Bladet er Kim Frederiksson en afhopper fra det nynazistiske miljø i Sverige:

- Efter 20 år som skinhead og nynazist angrer han i dag og fortæller om, hvad der i virkeligheden skete, fortæller Ekstra Bladets nyhedschef Miki Mistrati om den svenske kilde.

Miki Mistrati, Ekstra Bladet

- Vi har som journalister så godt som muligt efterprøvet de ting han siger, fortæller Miki Mistrati.

Den udpegede bagmand, MS, var tidligere et fremtrædende medlem af nynazist-gruppen Blood & Honour. Han døde i 2001 efter længere tids sygdom.

Bombeattentatet i 1992 er aldrig opklaret. Ifølge opslagsværket "Leksikon for det 21. Århundrede" var MS allerede dengang i politiets søgelys og hans hjem blev ransaget - men uden politiet fandt bevis for eller grund til at tro, at han skulle være involveret.

Politiet siger nu, at man naturligvis vil se nærmere på de nye oplysninger:

- Sagen er ikke forældet. Hvis det er en drabssag, så bliver den aldrig forældet. Og nu vurderer vi, hvilke oplysninger Ekstra Bladet har, og om vi skal genoptage sagen på den baggrund, siger Jens Møller, der er chef for Københavns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet, til TV2.