Krimi

Drama under gidsel-sag: Stort skænderi i retten

Dommervagten i København blev rammen om et større familiemæssigt drama, da dommer Merete Engholm tirsdag besluttede at fængsle en 34-årig mand til 29. april 2013.

Den 34-årige, der er tidligere rocker, er sigtet for frihedsberøvelse for egen vindings skyld - det formodede gidseldrama, der fandt sted mandag på toppen af Københavns Politigård.

- Jeg mener i relation til mistankegrundlaget, som skal være der, for at du kan blive varetægtsfængslet, at det er opfyldt, sagde Merete Engholm.

Grinede og råbte ad dommer

Og så begynde den 34-årige, der næger sig skyldig, at grine.

Først hviskende og stille, mens han kiggede ned i bordet. Så - i takt med at han vendte dommeren ryggen og satte sig omvendt på stolen med ansigt mod blandt andet pressen og sin bror - larmende i en grad, så Merete Engholms ord ikke længere kunne overdøve ham.

- Hvordan skal jeg tage dig seriøst, helt ærligt? Nu skal jeg sidde med BB (besøgs- og brevkontrol, red.) og ikke kan se min familie, råbte den 34-årige ud i retslokalet, mens i hvert fald fem betjente fra Kriminalforsorgen slog ring om ham og stolen.

- Det der, det nytter ikke noget. Jeg vil ikke finde mig i det her en eneste gang til. Jeg har lyttet opmærksomt på, hvad du har sagt, sagde Merete Engholm, der et større antal gange i løbet af retsmødet var blevet afbrudt af den 34-årige.

Sigtet: Exit er ingen succes

I løbet af retsmødet havde han tegnet et billede et fængselsvæsen, der trynede fangerne, og fastslået, at virkeligheden, som den ser ud fra Christiansborg ingenlunde modsvarede den, som han levede i.

Den 34-årige, der er smidt ud af Bandidos og er i såkaldt bad standing, bedyrede nemlig, at han over et år forgæves har forsøgt at få hjælp fra Kriminalforsorgen til at blive indrulleret i et exit-program uden held.

Efter et år flød bægeret derfor over, da han forleden kunne se politikere og politi på tv fastslå, at exit-programmet var en succes.

- Jeg har været interesseret i det, været det i over et år. Men jeg kan ikke få hjælp. Lige meget hvad jeg gør, forklarede den 34-årige om optakten til den formodede gidseltagning mandag, der ifølge ham var et mediestunt sat i verden for at gøre opmærksom på forholdene, som han oplever dem.

Sigtet: Det var aftalt spil

Episoden mandag var ifølge den 34-årige aftalt spil. Ofret derimod har fortalt politiet, at han blev truet med tæsk.

Optrinnet i retten stoppede dog ikke, da Merete Engholm fastslog, at der var begrundet mistanke om, at episoden ikke var aftalt spil, og at eks-rockeren skulle fængslet til 29. april 2013.

For den 34-årige gav sig nu til at råbe til sin bror, som også var til stede i retten.

- Du skal ikke nævne mit navn i pressen, råbte han.

- Bare rolig. Det gør jeg ikke. Det hele kommer ud. Tag det roligt, lød det retur.

- I skal have sandheden at vide, råbte den 34-årige.

Bror råbte ad dommer og anklager

Men heller ikke broren var dog færdig her. Direkte henvendt til anklager Maria Cingari og dommer Merete Engholm råbte han videre:

- Du må være så inhabil, når du bliver så vred, råbte han to gange, mens hans 34-årige bror blev vist ud af retslokalet.

- Kan I ikke sende ham ud? Jeg gider ikke høre på ham, lød det fra Maria Cingari til retsbetjentene, der formentlig troede, at hun mente den 34-årige.

- Det er også broren. Han står der og skælder mig ud. Det gider jeg ikke finde mig i, sagde Maria Cingari.

- Kan I ikke sende den herre ud, føjede dommervagtens faste anklager til.

Den 34-årige nægter sig skyldig. Hans forsvarer kærede fængslingskendelsen på stedet.