Politiet om spritbilist: Bare lad ham køre

Anklager om fusk med tal, enorme frustrationer og nedskæringer i det borgernære politiarbejde.

To tillidsfolk fra Københavns Politi stod onsdag frem og fortalte, at Politiet i den grad mangler ressourcer.

Siden har vi på redaktionen her på tv2.dk modtaget en del reaktioner fra borgere, der har oplevet at blive afvist af det danske politi. En af dem er fra Jesper Ottosen, der havde en trist oplevelse med politiet i Midt- og Vestsjælland den 17. januar i år.

Her var han på vej hjem efter arbejde ved 15.30-tiden, da han så en mand, der virkede yderst beruset, stige ind i sin bil. Jesper Ottosen ringede straks til politiet for at få den fulde mand stoppet.

- Han væltede ind i bilen og var plørestiv. Det var tydeligt. Så jeg kørte efter ham op mod Asnæs. Han kørte meget dårligt og var ude i rabatten, altså sådan helt ude i rabatten med begge hjulsæt, minimum fem-syv gange. Jeg ringede samtidig til politiet på telefon 114 og fortalte, hvordan og hvorledes det forholdt sig med spritbilisten. Jeg fortalte, der er en spritbilist, og jeg sagde, at jeg kørte efter ham, siger Jesper Ottosen til tv2.dk og fortsætter.

Politiet havde ikke tid

- Men den vagthavende politimand fortalte, at han havde ikke nogen folk i nærheden.

- Jeg sagde, at jeg gerne ville følge efter spritbilisten længere endnu, for jeg skulle ikke noget. Men det var lige meget, sagde han. Så spurgte jeg 'skal vi bare lade ham køre??' Og han svarede ja. Vi kan ikke sende nogen efter ham. Så jeg skulle bare lade ham køre. Det var ordene. Jeg skulle bare lade ham køre. Jeg følte virkelig en afmagt. Her var der en, der var i gang med en forbrydelse. Men politiet ville ikke hjælpe, have nummerpladen eller noget, fortæller Jesper Ottosen.

- Det var helt forrykt. For i princippet kunne jeg have kørt efter ham i en time. Men det nyttede ikke noget, sagde han.

Det er ikke usædvanligt

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke kunnet finde tid til at svare på tv2.dks henvendelse torsdag formiddag. Men det har Mogens Heggelund, tillidsmand ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er ikke usædvanligt, at vi må sige, at det har vi ikke ressourcer til her og nu. Det er det ikke, lyder det fra tillidsmanden.

- Spritbilisme er ikke nødvendigvis en sag, der bliver prioriteret højest. Hvis vi har nogen ledige patruljer, så bliver de sendt. Men det er ikke nogen usædvanlig situation, at vi ikke kan sende en patrulje i sådan en sag. Og den kritik kender vi mange eksempler på gennem årene, fortæller han til tv2.dk.

Kører med reduceret beredskab

- Vi har været igennem en indskrænkning af de kørende patruljer i forbindelse med politireformen. De er reduceret med omkring 30 procent. Så vores tilstedeværelse er mindre, end den har været. Vi er pressede. Men det er egentlig ikke nogen særlig situation. Sådan har det været længe. For fire år siden skar vi sidste gang i vores beredskab.

- Man får jo det politi, man betaler for. Og jeg mener ikke, vi kan gøre det ret meget anderledes med de ressourcer, vi har nu, fortæller tillidsmanden.

Har du også oplevet, at det danske politi ikke havde tid til at hjælpe dig? Så skriv til os her på redaktionen - vi vil gerne høre din historie. Brug formularen her nedenunder.