Krimi

Tillidsmand: Dansk politi bløder

Politiet har ikke kræfter til at rykke ud til borgernær kriminalitet som indbrud og røveri, og sager, der nemt kunne opklares, bliver henlagt.

Sådan lyder kritikken fra Johan Kofod, fællestillidsmand for hele efterforskningen ved Københavns Politi.

- Vi kan simpelthen ikke få tingene til at hænge sammen for tiden. Hele dansk politi bløder. Det er en sørgelig historie, siger han her til morgen i et længere interview på TV 2 News.

Se hele interviewet ovenfor.

- Jeg hører fra kolleger, primært efterforskere på stationerne, at de har sager, hvor man nemt eller relativt nemt vil kunne få fat i gerningsmanden, men som bliver henlagt af procesøkonomiske hensyn, siger Johan Kofod og peger på sager, hvor der er billeder af gerningsmanden, som ikke bliver gennemgået, eller fingeraftryk, som ganske enkelt ikke undersøges.

Han henviser også til, at drabsafdelingen i København i øjeblikket har tre-fire uopklarede sager, som måske kunne være løftet, hvis der havde været mandskab til at sætte massivt ind, da de skete.

- Nu er det næsten ved at være for sent, siger han til TV 2 News.

- Vi banker i bordet hver dag, for at der ikke sker et drab, for vi har ikke ressourcer til at sætte massivt ind fra starten. Det, ved man, er vigtigt i drabssager - at man sætter massivt ind. Det kan vi ikke længere, siger Johan Kofod.

Tv2.dk har efterspurgt en kommentar fra Rigspolitiet.

.