Krimi

VIDEO: Stearinlysfabrik i brand er ved at kollapse

En sort røg ligger lige nu over Smørrumnedre og kan ses ind over Ballerup mod København, efter at en brand er brudt ud på stearinlysfabrikken Cidex i Smørum.

Brandvæsnets indsatsleder på stedet har dog ifølge politiet konstateret, at røgen ikke umiddelbart betragtes som giftig for naboerne.

Stor bygning kollapser

Men hvor de første rapporter fra stedet tydede på, at brandvæsnet havde ilden under kontrol - lyder de seneste meldinger, at en del af fabrikken er i umiddelbar fare for at styrte sammen.

- Vi får at vide, at der er tale om en bygning på 3.000 m2. Der er allerede væltet en mur, og vi regner med, at de andre følger efter, siger vagtchef Palle Jørgensen fra Nordsjællands Politi til tv2.dk.

Ifølge politi og brandvæsen er vindforholdne dog så heldige, at den massive røg stiger direkte op mod himmelen - hvorefter den vender mod vest og ud over et område, der ikke er beboet.

- Der er ikke tale om, at naboerne skal være bange for at blive forgiftet, lyder det fra politiet.

Brand har raset flere timer

Alarmcentralen modtog den første melding om branden klokken 08.58, hvorefter adskillige brandbiler blev sendt med udrykning til fabrikken.

Ifølge tv2.dk's mand på stedet står flammerne op over lysfabrikkens tag, og røgen er kun blevet tættere, siden branden brød ud.

- Der er brand i en lagerbygning, og selvom den nok brænder ud, lader det til, at ilden ikke vil brede sig videre, siger Palle Jørensen.

Alle ansatte er ifølge politiet evakueret, og ambulancer er plads, hvis det skulle blive nødvendigt med øjeblikkelig assistance til brandmændene.

Artiklen opdateres...