Krimi

To nye skyderier: Mindst 185 skud i 2013

Efter blot en uge med ro i gaderne knaldede skuddende igen gennem København onsdag aften.

Først, da to maskerede mænd på en knallert skød to gange og ramte en dør i Sigurdsgade - og få timer senere, da ukendte gerningsmænd affyrede fire skud, der ramte gennem ruderne til et pizzeria på Emdrupvej.

Ifølge Københavns Politi kan episoderne ikke med sikkerhed forbindes med de verserende bandekonflikter - omend fremgangsmåden i detaljer svarer til tidligere bandeskyderier.

Mindst 29 skyderier

Tælles de nye skud alligevel med i regnskabet, er der ifølge tv2.dk's optælling faldet mindst 185-194 skud i år - i forbindelse med 29 forskellige skyderier.

Det er skud, der alle er bekræftede af politiet - men det er også tal, der helt sikkert ikke er dækkende for årets skyderier.

Som tv2.dk tidligere har beskrevet, nægter både bande- og rockergrupper at anmelde voldsepisoder, og tv2.dk kender til flere tilfælde, der ikke indgår i ovenstående regnskab.

Langt flere skud

Det gælder et skyderi i Køge 1. februar, hvor kuglerne ramte gennem vinduerne i en bil og en privatadresse - og det var tilfældet 8. marts, da en politipatrulje tidligt om mogenen stoppede en bil med tre mænd, hvor den ene er skudt i benet.

Skudofferet ændrede flere gange sin forklaring men fastholdt, at han var blevet skudt fra en bil ved grillbaren Kebabistan på Nørrebro - men selvom politiets teknikere endevndte området, kunne de ikke finde nogen spor.

Dette skyderi tæller derfor kun én kugle i tv2.dk's optælling.

Politiets officielle tal for skud, våbenbeslaglæggelser og bandekrigsrelaterede sigtelser bliver opgjort kvartalsvis og er endnu ikke tilgængelige.

Zoom og klik på de forskellige episoder i kortet over artiklen.

.