Krimi

Tiltale: Brugte fængslet rocker til bankrøveri-ordre

Han er tidligere præsident for gruppen Los Guerreros, der er en støtteklub for en mord-dømt Bandidos-toprocker.

I dag er 25-årige NY selv prøvemedlem af Bandidos og sidder på anklagebænken i Glostrup for at have orkestret omfattende hash-salg, vold og afpresning - herunder i Bandidos' navn.

Det fremgår af anklageskriftet mod den 25-årige.

Ifølge anklageskriftet mod NY orkestrerede han gennem 14 måneder omfattende hashsalg fra en lejlighed på Baltorpvej i Ballerup.

Tiltale: Scorede 500.000 kr.

Omkring en halv million kroner menes den 25-årige at have scoret, indtil politiet satte en stopper for handlen.

Ifølge anklageskriftet sørgede den 25-årige for at indrette lejligheden som hashklub/salgssted, og det var også ham, der leverede stofferne 'via sine kontakter'.

Den 25-årige fungerede som 'præsident' i hashklubben, mens flere andre stod for vagter i klubben og som kasserer.

Da indehaveren af lejligheden, som også er tiltalt i sagen, blev sat ud i lejligheden, fortsatte salget i stedet som udbringning.

Solgte hash som 'brune bude'

Telefonisk kunne man ringe til blandt andre den 25-årige, fremgår det af anklageskriftet, der så sammen med de tre medtiltalte leverede hashen som en slags 'brune bude'.

Den 25-årige har nære bånd til Bandidos-rockeren Lennart Elkjær.

Elkjær er blandt landets højstplacerede rockere i Bandidos og afsoner i øjeblikket en dom for bombemord på Mickey Borgfjord, som han sprængte i luften i 2003.

Båndene omtales massivt i den selvbiografi, som Lennart Elkjær for nyligt udgav, 'Expect No Mercy'.

På sin ene underarm har han tatoveret sit og Lennarts navn og ordene 'Brothers in Arms'. En anden tatovering siger 'Los Guerreros' - navnet på den støtteklub til Lennart Elkjær og Bandidos, som NY tidligere har været præsident for.

NY i bog: Vi sælger ikke stoffer

I bogen 'Expect No Mercy' beskrev NY 'Krigerne' således:

- Vi er ikke sådan nogen, der sidder i parken og vifter med vores knive eller sælger stoffer. De fleste af os har en ordentlig familie, og vi går faktisk i skole eller har et job.

Hash-salg er ikke det eneste, som NY er tiltalt for. Han har også stået bag vold og afpresning, mener politiet.

En person fik ifølge anklageskriftet i juni 2012 at vide, at han ville 'blive smadret eller få kæben brækket', hvis han ikke betalte en dummebøde på 15.000 kr.

Mand banket efter afpresning

Bøden havde manden fået, fordi NY og en kammerat - der i dag skilter med at tilhøje 'Loyal to Familia' - mente, at han 'skulle have haft et usædeligt forhold til en pige'.

Ofret betalte. Ifølge anklageskriftet fik han siden tæsk af NY, da han forsøgte at sikre sig, at han ikke ville blive afpresset igen.

I 'Expect No Mercy' gør NY meget ud af, at 'Krigerne' ikke lavede ballade, da det ville smitte af på den mord-dømte Lennart Elkjær, hævder NY i bogen.

- Han var meget opmærksom på, at vi ikke brugte hans navn til at lave noget kriminelt. Derfor måtte jeg også skille mig af med en masse, der bare ville være med, fordi de troede, det var en fribillet til at slås eller til at tjene lidt penge på at sælge hash. Men det var ikke meningen, fortæller NY i 'Expect No Mercy'.

Tiltale: Brugte Bandidos-navn til afpresning

Men ifølge politiet har NY ikke lyttet særlig grundigt efter netop de formaninger.

I hvert fald er den 25-årige også tiltalt for at have brugt Bandidos' navn til afpresning.

I forbindelse med en påstået hashgæld på 12.000 kr. pressede NY 11. og 12. september 2012 en mand til at begå bankrøveri.

Hashgælden ville stige til 50.000 kr., fastslog NY ifølge anklageskriftet, hvis pengene ikke faldt straks, og det ville også 'gå ud over' mandens familie.

- Det var en direkte ordre fra fængslet, fastslog NY over for manden ifølge anklageskriftet.

En vending, politiet mener, 'var en underforstået trussel om vold', som henviste til den 25-åriges Bandidos-kontakter i fængslet.

Derpå begik manden bankrøveri 12. september 2012.

De tiltalte nægter sig ifølge tv2.dks oplysninger skyldige.