Krimi

16 års fængsel for likvidering

Det var en likvidering, da en ung mand blev dræbt af skud i Valby for knap to år siden. Det har et nævningeting i Østre Landsret fastslået onsdag eftermiddag i sagen om drabet på den 19-årige Amer El-Chami i en opgang i Folehaven en tidlig morgen.

Retten har idømt den nu 25-årige somalier Nagiib Yasin Ahmed fængsel i 16 år for forbrydelsen, ligesom han udvises af Danmark for altid. Straffen er en skærpelse i forhold til det resultat, et nævningeting i Retten på Frederiksberg nåede frem til sidste efterår. Dengang lød dommen på 14 år.

Landsretten lægger vægt på, at drabet var planlagt. Og at det blev begået som hævn under en konflikt mellem to grupperinger.

Ganske vist var det ikke Nagiib Yasin Ahmed selv, der affyrede de ni skud. Med en pistol holdt han vidner i opgangen i skak, mens han kammerat affyrede et andet våben mod den 19-årige.

Denne rollefordeling skyldes udelukkende, at Ahmed var højere rangerende i gruppen end kammeraten. Derfor skulle han altså ikke selv affyre pistolen.

Kammeraten er på fri fod og er internationalt efterlyst.

Tidligere under sagsforløbet har en anklager rost flere vidner for at påtage sig det ansvar, det er at afgive forklaring.

Den dømte har nægtet sig skyldig og har også kæmpet imod udvisningen.

- Det er noget værre pis, udbrød han ved domsafsigelsen i byretten. Her forsøgte han også at angre forbrydelsen.

- Der er ikke nogen, der fortjener at dø på den måde, sagde han dengang.