Krimi

Ekspert: Derfor styrtede flyet ned

Der er hverken tale om menneskelige fejl eller dårlige vejrforhold.

Sådan lyder den umiddelbare konklusion fra ekspert i flysikkerhed Hans Christian Stigaard, når han skal komme med sit bud på, hvordan et fly - der ifølge politiet er af typen Cessna - onsdag aften kunne styrte ned i Roskilde Lufthavn.

- Der er de mest ideelle vejrforhold, der kan være. Så forholdene i lufthavnen er ganske enkelt optimale. De findes ikke bedre.

- Så der er der ikke noget at komme efter. Det her skyldes helt klart et eller andet teknisk problem med flyet, siger Hans Christian Stigaard, tidligere trafikchef i Københavns lufthavne og nu konsulent i flysikkerhed, til tv2.dk.

Rapporterede om problemer

Ifølge politiet var piloten i gang med en såkaldt kontrolleret nødlanding, da det gik galt. Et vidne har fortalt, at flyet lavede et skarpt 'drej' lige inden det styrtede.

- Som jeg forstår det lige nu, så har piloten rapporteret problemer under indflyvningen. Og det ser ud til, at han har haft vanskeligheder med at kontrollere flyet

- Det kan være en elektrisk fejl eller en hydraulikfejl. Men jeg tror, der har været et problem omkring selve styringen af flyet, lyder hans forklaring.

Han undrer sig dog over, flyet strejkede. Det er nemlig normalt en stabil flytype.

- Cessna er et meget almindeligt fly. Og den er på ingen måde kendt for problemer, siger han.