Krimi

Panik blandt danske elever efter knivstik i Prag

En ung dansk studerende er tilsyneladende alvorligt såret af knivstik i Prag, efter at han blev stukket adskillige gange natten til onsdag.

Den formodede gerningsmand er ligeledes dansker og tilsyneladende på flugt.

Samtidig er flere hundrede danske elever, der skulle have rejst hjem til Danmark onsdag morgen, tilsyneladende tilbageholdt på Hotel Panorama i den tjekkiske hovedstad.

- Jeg er meget rystet over det. Jeg er helt vildt rystet, siger 18-årige Marcus Thomsen, der så det blødende knivoffer, da den sårede ung mand omkring klokken 04 vaklede ud af en elevator i hotellets lobby.

Formentlig er der tale om et internt opgør mellem nogle af de flere tusinde unge danske elever, der har tilbragt vinterferien i Prag.

Elever er chokerede

- Der er panik overalt lige nu blandt eleverne. Folk skal rejse hjem i dag. Der er ikke rigtig nogle tider på busserne og folk er i chok. Selv folk, som ikke var til stede, er i chok, siger Marcus Thomsen.

Han rejste fredag til Prag sammen med 2-300 andre elever fra Næstved Handelsskole og Næstved Gymnasium, og han var i Hotel Panoramas lobby, fordi han efter en skade på det ene ben ikke var taget med vennerne i byen.

- Der kommer først en pige løbende ned i receptionen og råber efter hjælp. Efterfølgende kommer der en dreng ud af en elevator, og han er stukket flere gange. I ryggen, i maven. Der er blod i elevatoren, der er blod på gulvet i lobbyen, siger 18-årige Marcus Thomsen til tv2.dk.

Elever på hotellet fortæller tv2.dk at de skulle have tjekket ud onsdag morgen klokken 08 - men efter et stort antal tjekkiske betjente ankom efter knivstikkeriet, har eleverne været lukket inde forskellige steder på hotellet.

Samtidig har de bevæbnede betjente gennmsøgt alle værelser på hotellet.

- Det, vi er mest skuffede over, er hele rejsen på grund af manglende information fra alle sider. Især Rejsemægleren og den måde, han håndterer situationen på, siger Marcus Thomsen, der stadig håber på, at han får lov til at rejse hjem.

Den danske ambassade i Prag er underrettet om situationen på Hotel Panorama, men Udenrigsministeriet har endnu ikke overblik over situationen.

tv2.dk følger sagen

Ved du noget? Kontakt netnyheder@tv2.dk, asso@tv2.dk eller send sms til 1234 (koster alm. sms­takst)