Krimi

Dansk elev stukket ned i Prag

En dansk elev er tilsyneladende på flugt i Prag, efter et knivstikkeri på Hotel Panorama natten til onsdag.

Under opgøret blev en ung dansker formentlig alvorligt såret, og kampklædt politi gennemsøger lige nu hotellet og området omkring det i jagten på gerningsmanden.

Det fortæller chokerede elever til tv2.dk.

- Der kommer først en pige løbende ned i receptionen og råber efter hjælp. Efterfølgende kommer der en dreng ud af en elevator, og han er stukket flere gange. I ryggen, i maven. Der er blod i elevatoren, der er blod på gulvet i lobbyen, siger 18-årige Marcus Thomsen til tv2.dk.

Han er elev på Næstved Handelsskole, der sammen med Næstved Gymnasium er rejst med tre store busser på vinterferie til Prag.

Tjekkisk politi gennemsøger alt

Det formodede knivstikkeri er sket omkring klokken 04 på Hotel Panorama, hvor elever fra flere danske gymnasier er indkvarteret.

- Jeg kender ikke dem, det handler om. Der er så mange her, og nu er der tjekkisk politi over det hele. De er ved at gennemsøge alle værelserne på hotellet, siger Marcus Thomsen til tv2.dk.

Han er selv kommet til skade med sit ben og var derfor til stede i hotellets lobby og ikke med vennerne i byen, da den sårede elev kom ud af elvatoren, men hans kammerat Jan Hansen ankom til hotellet i en taxa kort efter.

- Der var masser af politi. To salatfade og måske ti politibiler, siger Jan Hansen, der er 19 år gammel.

Begge elever fortæller, at det tjekkiske politi er meget kontante i deres fremfærd mod de danske elever, og Jan Hansen stod pludselig med en pistol rettet mod sig, da han forsøgte at komme op til sit værelse.

Mistænkt er stukket af

Ifølge de to elever ved man godt, hvem der skal have stukket med kniven - og der er tilsyneladende tale om et opgør mellem danske elever.

Den formodede gerningsmand er stukket af.

-- Han sagde, at han havde lavet noget lort. At han ikke ville i fængsel hernede. Han ville hjem til sin familie i Danmark, siger Jan Hansen, der har fået reaktionen fra den formodede gerningsmand beskrevet af andre elever.

Ikke første knivstikkeri

Knivstikkeriet i Prag er det andet i løbet af få dage, som danke elever er involveret i. Mandag blev en dansker såret efter et besøg på et diskotek.

Den danske ambassade i Prag er underrettet om situationen på Hotel Panorama, men Udenrigsministeriet har endnu ikke overblik over situationen.

De tjekkiskiske myndigheder omtaler ikke hændelsen - men Rejsemægleren, der står for indkvartringen på hotellet, bekræfter, at noget har fundet sted.

tv2.dk har været i kontakt med Marcus Thomsens familie i Danmark, der stadig håber på, at den tilskadekomne unge mand får mulighed for at flyve hjem som planlagt onsdag morgen.

Ved du noget? Kontakt netnyheder@tv2.dk, asso@tv2.dk eller send sms til 1234 (koster alm. sms-takst)