Krimi

Dansk elev overlever knivstik i Prag

En ung dansk mand meldes udenfor livsfare, efter at han natten til mandag blev ramt af flere knivstik under et opgør med en anden dansker på Hotel Panorama i Prag.

Det fortæller rejsebureauet Rejsemægleren, hvis repræsentanter i Prag har talt med læger på hospitalet, til TV2 News.

Udenrigsministeriets Borgerservice har endnu ikke bekræftet den såredes tilstand.

Vidne ser flere knivstik

Et øjenvidne fortæller til tv2.dk, at knivofferet tilsyneladende blev stukket både i ryggen, i maven og flere andre steder.

- Han kommer ud af elevatoren, og der er blod derinde. Så går han over til receptionen og beder om hjælp. Han har blod i hovedet, og receptionisten bliver bange, siger 18-årige Marcus Thomsen, der er rejst til Prag sammen med 2-300 andre gymnasie- og handelsskoleelever fra Næstved.

I alt har flere tusinde danske studerende tilbragt vinterferien i Prag - enten med at stå på ski eller med at feste i den tjekkiske hovedstad.

Elev på flugt i Prag

Ifølge elever, som tv2.dk har talt med Hotel Panorama, var knivstikkeriet et opgør blandt danske elever. Den formodede gerningsmand stak af efter knivstikkeriet, og det er uvist, om han er pågrebet eller stadig på flugt.

- Der er en anden dansker, som løber hen til ham der er stukket, og hjælper ham ved receptionen, fortæller 19-årie Jan Hansen fr hotellet til tv2.dk.

Godt 10 minutter efter, at den blødende elev omkring klokken 04 var vaklet ud af elevatoren, ankom bevæbnet tjekkisk politi talstærkt til hotellet.

Elevatorerne blev spærret af, og mens gulvet i lobbyen stadig var dækket af blodspor, blev de danske elever gennet sammen og ind i forskellige lokaler.

Så sent som mandag blev en anden elev i Prag såret af knivstik udenfor en natklub, men de to episoder har ikke nødvendigvis noget med hinanden at gøre.

Flere gymnasier og handelsskoler er indkvarteret på Hotel Panorama, blandt andet skoler fra Aarhus og Næstved.

Mindst 2-300 elever skulle være rejst hjem med busser onsdag morgen, men flere elever fortæller til tv2.dk, at de mangler information fra Rejsemægleren, og de ikke ved, hvornår de kan komme hjem.

Ved du noget? Kontakt netnyheder@tv2.dk, asso@tv2.dk eller send sms til 1234 (koster alm. sms­takst)