Krimi

Flugtkonge har fundet hul ud af fængslet

Danmarks flugtkonge, 48-årige Hans Enrico Nati, hævder i et interview med Horsens Folkeblad, at han har fundet en vej ud fra den flugtsikre afdeling på Statsfængslet Østjylland i Enner.

- Hver gang jeg er kommet til et nyt fængsel, har jeg kigget efter, hvor der er et hul, og jeg har også fundet det. Jeg sidder i øjeblikket med en dom på 19 år. Jeg ser det som et sundhedstegn, at systemet endnu ikke har fået mig ned med nakken, og at jeg stadig har min trang til frihed, fortæller Hans Enrico Nati, som Folkebladet har besøgt på det topsikrede fængsel.

Hans Enrico Nati afsoner en dom for bl.a. to væbnede røverier, overtrædelse af våbenloven og salg af narko.

Nati har trods adskillige flugtforsøg tilbragt over halvdelen af sit liv i fængsel.

Nati indledte sine op imod en halv snes flugtforsøg i 1993 fra Nyborg Statsfængsel. To år forinden var han blevet idømt 14 års fængsel for et bankrøveri, hvor han skød med hagl mod en betjent, som blev ramt i hovedet og mistede synet på det ene øje.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Statsfængslet Østjylland.