Krimi

Fyldt bus så passivt til mens dreng fik bank

Udvekslingseleven, Nick Townsell fra USA, fik en chokerende oplevelse i bus 6A på vej mod Nørreport Station i København.

Fire drenge af anden etnisk herkomst end dansk omringede den 20-årige amerikaner og endte med at overdynge ham med slag og spark. Imens så Nick Townsells medpassagerer passivt til.

Ikke en eneste reagerer på hændelsen, og det ærgrer Mads Helios fra Københavns Politi, hvor de nu arbejder på at finde de fire overfaldsmænd.

- Jeg har fuld forståelse for, at folk ikke synes, de har ressourcer eller midler til at lægge sig imellem og blande sig i en konflikt som denne her, men som det mindste så bør man i hvert fald tage fat i buschaufføren, så han kan underrette sin central eller trykke på en overfaldsalarm eller også skal man ringe 112, så politiet kan komme frem og gøre det, der skal gøres," siger han til tv2.dk.

Racisme årsag til overfaldet

Det var formentlig på grund af Nick Townsells asiatiske aner, at han blev overfaldet. I hvert fald startede de fire drenge med at kommentere på hans udseende.

De råbte "chinese boy" og "nihau" til udvekslingseleven, der knapt nok forstod, hvad der foregik.

Han forstod dog budskabet, da drengene gestikulerede ved at lave skæve øjne. Det verbale overfald blev mere og mere ophedet, og til sidst blev den ene af overfaldsmændene så ophidset, at han placerer et spark lige i maven på Nick Townsell.

Pligt som dansker

På trods af råb og fire drenge, der sender en byge af spark og salg af sted mod Nick Townsell, er der stadig ikke en person, der løfter en finger for at komme den forulempede til hjælp. Og det irriterer efterforskningsleder Mads Helios:

- Jeg synes ikke, det er klædeligt for danskerne som folkefærd ikke at agere, når der er nogen af vores medmennesker, der bliver overfaldet på denne måde. Jeg synes man har en forpligtigelse som borger til at gøre de nødvendige ting.

Rejste chokeret hjem

Station 2 Efterlyst har siden været i kontakt med Nick Townsell. Han ønskede ikke at medvirke i programmet, men han fortæller til gengæld, at han er frustreret og chokeret over, at ingen hjalp ham, da han ene mand blev overfaldet og dynget til med slag og spark. Han tog efterfølgende hjem til USA, da han var færdig som udvekslingselev umiddelbart efter overfaldet.

"Station 2 - stop tyven", mandag 21. januar og mandag 28. januar kl. 20.55

"Station 2 Efterlyst - stop tyven", tirsdag januar kl. 22.40, onsdag 23. januar kl. 23.10 og torsdag 24. januar kl. 22.35.

Følg også med på tv2.dk, i "Go' Morgen Danmark og "Go' Aften Danmark". Deltag selv i "Stop Tyven" på TV 2 Nyhedernes Facebookside.

Hvis du har oplysninger, som kan lede politiet på sporet af de fire overfaldsmænd. De er alle af anden etnisk herkomst end dansk. Mellem 16-20 år gamle. Politiet vurderer dem til at være mellem 170-180 centimeter høje. Du kan kontakte Københavns Politi på 33141448.