Krimi

Politi overså vigtigt spor i Heidi-drab

Politiet har overset et helt centralt spor, som kan være nøglen til at opklare drabet på Heidi Charlotte Abildskov, der blev stukket ihjel under et hjemmerøveri i Virum 16. november 2012.

Det kan tv2.dk afsløre, efter at Nordsjællands Politi har offentliggjort private videooptagelser fra et indbrud på Tonysvej i Charlottenlund fire måneder inden drabet - i juli 2012.

Da en patrulje fra politiet undersøgte huset på Tonysvej, fandt betjentene nemlig aldrig den cylinder, som indbrudstyvene vred ud af låsen for at komme ind i huset.

Cylinder kan være vigtigt spor

En cylinder, der ellers kunne give et gennembrud i drabssagen og knytte indbruddet til rovmordet - og et spor, som kunne betyde, at politiet er i besiddelse af overvågningsbilleder af Heidi Charlotte Abildskovs drabsmænd.

- Hvis vi kan finde en cylinder, som er vredet ud med den samme rørtang, så har vi et nyt gerningssted, vi kan arbejde ud fra, sagde drabschef Henning Svendsen til tv2.dk 4. januar 2013, før politiet koblede sagerne sammen og offentliggjorde videooptagelser af to mænd, som trænger ind i huset på Tonysvej.

Sammenkoblingen skete, fordi hjemmets Mercedes blev stjålet begge steder, og fordi gerningsmændene/gerningsmanden ved begge indbrud havde en rørtang med til at vride cylinderen ud af dørlåsen.

Men politiet fandt aldrig cylinderen på gerningsstedet på Tonysvej, hvor der er videoovervågning.

- Det er hammer ærgerligt, sagde drabschef Henning Svendsen 8. januar 2013.

Offer: Vi fandt selv cylinderen

Men havde betjentene gennemgået gerningsstedet nærmere, havde Nordsjællands Politi i dag været i besiddelse af netop det spor, der kunne give det afgørende gennembrud i sagen.

Det fortæller familiefaren fra hjemmet på Tonysvej, hvor indbruddet skete. Han ønsker ikke sit eller familiens navn sat i forbindelse med drabssagen fra Virum, men tv2.dk er bekendt med hans identitet.

- Cylinderen fandt vi selv ude i haven, siger han.

Og skaden er sandsynligvis ikke uoprettelig, fortæller familiefaren.

- Jeg er ret sikker på, at jeg har cylinderen endnu. Jeg har i hvert fald ikke smidt den ud, fortæller han til tv2.dk.

Drabschef: Vigtigt spor

Drabschef Henning Svendsen er positivt overrasket, da tv2.dk overbringer ham nyheden om cylinderen.

- Er det rigtigt? Det er jo bare kanon. Det er et meget vigtigt spor, siger han.

Hvordan kunne I overse, at cylinderen lå i haven?

- Vi havde en patrulje derude, men det er ikke almindeligt, at vi for eksempel undersøger haven med hunde efter et indbrud, siger Henning Svendsen.

Har betjentene slet ikke kigget efter cylinderen?

- Typisk går de rundt om huset for at se, hvordan tyvene er kommet ind, men de gennemsøger ikke området, siger drabschefen.