Krimi

Virum-drabet: Politi efterlyser to mænd

Nordsjællands Politi offentliggør nu billedet af to formodede indbrudstyve, der kan være interessante i forbindelse med efterforskningen af drabet på Heidi Charlotte Abildskov.

De to mænd begik ifølge Nordsjællands Politi et indbrud i en villa på Tonysvej i Charlottenlund 23. juli 2012, der bærer samme karakteristika, som det indbrud, der kostede Heidi Charlotte Abildskov livet mellem 15. og 16. november 2012: Ved begge indbrud blev hjemmets Mercedes stjålet. Ved indbruddet i Charlottelund vred tyvene cylinderen ud af låsen, ved indbruddet, der kostede Heidi Charlotte Abildskov livet, havde gerningsmanden en rørtang med. Netop sådan en bruges ifølge politiet af professionelle indbrudstyve til at vride cylindre ud af låse.

- Vi har gennemgået alle mulige indbrud og ledt efter dem, der har samme modus, og der er dette interessant, siger pressekoordinator Henrik Suhr, Nordsjællands Politi.

Politiet offentliggjorde kort efter drabet billedet af en rørtang, som Heidi Charlotte Abildskovs formodede morder efterlod på gerningsstedet.

Rørtangen fik politiet til at formode, at drabet er begået af en professionel indbrudstyv, der måske kan have brugt samme tang til tidligere indbrud. Drabschef i Nordsjællands Politi sagde fredag til tv2.dk, at politiet var ved at gennemgå godt 40 indbrud, hvor cylinderen var vredet ud af låsen, og at håbet var, at rørtangens særegne bidemærke kunne kobles til en låsecylinder fra et andet indbrud.

- Hvis vi kan finde en cylinder, som er vredet ud med den samme rørtang, så har vi et nyt gerningssted, vi kan arbejde ud fra, sagde Henning Svendsen 4. januar 2013 til tv2.dk.

Den kobling har politiet dog ikke kunnet lave, fortæller Henning Svendsen.

- Det har ikke været muligt at finde cylinderen. Vi kan ikke afvise, at gerningsmændene har taget den med, siger han.

- Det er hammer ærgerligt.

Nordsjællands Politi efterlyser også forfatterne til en seddel, som er blevet fundet i Heidi Charlotte Abildskovs hjem - angiveligt forfattet af herboende polakker, der indsamler tøj til fattige i Polen.

- Hvis I har brugt tøj, sko eller legetøj, I ikke skal bruge mere, vil I være så venlige at komme det i sække og sætte det ud, står der på sedlen, der er påført et tidspunkt for afhentning og telefonnummeret 9168 3300, lyder sedlen.

Efterforskningsleder Henning Svendsen fortæller til TV 2, at Nordsjællands Politi arbejder ud fra en teori om, at gerningsmændene ringer på døren til et hus, og hvis der ikke bliver svaret, tager de cylinderen ud af døren med en rørtang og laver et indbrud.

Skulle der mod forventning være nogen hjemme i huset, har de medbragt sedlen, der på vegne af en gruppe polakker opfordrer folk til at give tøj eller legetøj til folk i Polen. På den måde har de et legalt embede, hvis folk er hjemme, men formålet med besøget er at lave et indbrud, fortæller Henning Svendsen.

Nummeret på sedlen er ikke i drift og optræder hverken på De Gule Sider eller hos CVR-registret.

Ved indbruddet i Gentofte i sommeren 2012 stjal de to formodede gerningsmænd, der blev optaget af hjemmets videoovervågning, blandt andet bilnøgler og en Mercedes E280 CDI, årgang 2005, lyseblå. Den er endnu ikke fundet.