Krimi

Mysterium løst i drabssag

En anonym dansk forretningsmand kan forklare et mysterium, som har undret politiet i sagen om drabet på Heidi Charlotte Abildskov.

Tidligere torsdag bad politiet om oplysninger om en mystisk seddel, der blev fundet på drabsstedet.

Angiveligt var den forfattet af herboende polakker, der indsamler tøj til fattige i Polen. Men sedlen havde et falsk telefonnummer skrevet på - og politiet mente derfor, at sedlen måske er falsk og blot var et påskud for at ringe på hos villaejere, hvor man måske ville lave indbrud.

Men i løbet af i dag har den danske forretningsmand henvendt sig til politiet og forklaret, at han havde forfattet sedlen på vegne af nogle polske venner. Sedlen - og selve indsamlingen - er altså ægte nok.

"Sedlen kan være fisket af gerningsmanden hvor som helst. Der er delt rigtigt mange ud," siger den anonyme forretningsmand til ekstrabladet.dk. Han ønsker ikke sit navn frem, fordi han driver en forretning og ikke ønsker at blive sat i forbindelse med mordsagen.

Vicepolitiinspektør Henning Svendsen, Nordsjællands politi, er glad for de nye oplysninger.

"Det bliver der nu fulgt op på. Måske er sedlen ikke så godt et spor, som vi håbede på. Vi syntes, at det var mærkeligt, at telefonnummeret på sedlen aldrig har været aktivt," siger han og tilføjer:

"Men vi ved stadig ikke, hvordan gerningsmanden er kommet i besiddelse af sedlen og hvad han har brugt den til. Men den kan jo være 'fisket' et sted," siger Henning Svendsen til ekstrabladet.dk.