Krimi

Heidi-drab: Politi sætter lid til fingeraftryk

Indtil videre har resten af verden ikke kunnet hjælpe Nordsjællands Politi med at identificere den rovmorder, der 16. november 2012 trængte ind i en villa på Frederiksdalsvej i Virum og dræbte 41-årige Heidi Abildskov i hendes hjem med flere knivstik.

Politiets teknikere fandt dna fra den formodede gerningsmand i hjemmet, men selv om dna-profilen siden er sendt rundt i hele verden i jagten på gerningsmanden, er indtil videre alle svar kommet tilbage uden match.

Kun få lande har endnu ikke svaret, og politiet sætter derfor nu sin lid til de fingeraftryk, som også er sendt rundt.

- Ikke alle lande er lige langt fremme med dna endnu, men er alligevel gode på fingeraftryk. Det er der, hvor vi virkelig krydser fingre. Vi håber og beder til, at vi får positiv respons på aftrykkene, siger Henning Svendsen, leder af Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet, Nordsjællands Politi.

Leder efter spor i 41 indbrudssager

Et andet vigtigt ben i politiets efterforskning er en gennemgang af tidligere indbrud i kredsen, hvor indbrudstyven er komemt ind ved at vride cylinderen ud af låsen.

Nordsjællands Politi har tidligere offentliggjort et billede af den rørtang, som gerningsmanden formodes at have haft med til Frederiksdalsvej. Håbet er, at tangen kan kobles til andre indbrud.

- Vi er ved at gennemgå 41 eller 43 indbrudsforhold med cylinderudvridning fra 2012 og et stykke tilbage i 2011. Hvis vi kan finde en cylinder, som er vredet ud med den samme rørtang, så har vi et nyt gerningssted, vi kan arbejde ud fra, siger Henning Svendsen.

- Sagen ligger os meget på sinde. Det er sådan én, vi så gerne vil have opklaret, tilføjer han.

Nordsjællands Politi har i øjeblikket fået svar fra halvdelen af de lande, som den formodede gerningsmands fingeraftryk er sendt ud til.