Farlige asylansøgere på hotel

Når Røde Kors ikke længere vil huse en asylansøger, fordi han er for farlig for beboerne og personalet, beder man Udlændingestyrelsen om at finde alternativ indkvartering til vedkommende.

Lige nu er 10 af disse farlige asylansøgere blevet placeret udenfor Sandholmlejren. Flere af dem bor i månedsvis på lejlighedshotellet Hotel Continent på Nørrebrogade i København.

De mænd, der bor på hotellet, har været voldelige overfor Røde Kors' personale, udøvet hærværk og har kommet med trusler.

"Der er tale om nogle ballademagere og utilpassede personer, som ikke kan rummes indenfor det almindelige system. Derfor finder vi nogle gange alternative løsninger," siger kontorchef Morten Laursen fra Udlændingestyrelsen.

Intet vagtberedskab

I Røde Kors' vagtbog for 2010 nævnes en udflytning af en af disse farlige asylansøgere den 21. januar:

"X er på grund af sin gentagende voldelige adfærd blevet flyttet udenfor Dansk Røde Kors regi, han skal bo på Hotel Continent, Nørrebrogade"

Der træffes ingen særlige foranstaltninger, så som vagtberedskab, for at holde øje med de farlige asylansøgere. Røde Kors kommer dog forbi med lommepenge til hotelgæsterne hver fjortende dag.

"Det er jo personer, som vi ikke mener, behøver være under opsyn. Vi mener, de vil fungere bedre uden at bo i et asylcenter," siger kontorchef Morten Laursen fra Udlændingestyrelsen.

Han påpeger, at styrelsen ikke vurderer, at der er nogen risiko ved at placere asylansøgerne på hotel.

Oppositionen: Det er grotesk

Hos oppositionen undrer man sig over den praksis, som Røde Kors og Udlændingestyrelsen har.

"Det betyder jo reelt, at de render rundt frit i København og kan begå mere kriminalitet. Det er fuldstændig grotesk og det må høre op," siger integrationsordfører Inger Støjberg fra Venstre,

Både Venstre og Dansk Folkeparti vil nu bede justitsministeren om en forklaring.

"Man belønner simpelthen folk for deres fantastisk dårlige opførsel ved at give dem et hotelværelse et sted, hvor de bare kan bevæge sig frit omkring. Det skriger til himlen," siger Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti.