Krimi

Hvor har drabsmanden købt sine bukser?

Nordsjællands Politi har siden i aftes fået mellem 30 og 40 henvendelser i sagen om drabet på den 41-årige viceskoleinspektør Heidi Abildskov i torsdags.

I går offentliggjorde politiet billeder af drabsmandens tøj, som han sandsynligvis låste inde i Heidi Abildskovs Mercedes 220 CDI ved et uheld.

"Vi har fået mange henvendelser på tøjet - især på den sorte dunjakke, der er købt i tøjkæden Deres, men der er mange som går i sorte dunjakker..." siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen til tv2.dk.

Han fortæller, at politiet nu forsøger at finde ud af, hvor drabsmandens bukser er købt.

"Buksehandleren er et muligt spor, så vi forsøger at finde ud af, hvor de er købt," siger Henning Svendsen.

Heidi Abildskov blev formentlig dræbt af en tyv - i hvert fald efterlod drabsmanden flere tyvekoster i familiens bil, da han blev smækket ude af automatlåsen.

Gerningsmand kan have skader

I forbindelse med drabet, hvor Heidi Abildskov blev dræbt af adskillige knivstik, kan politiet se tegn på kamp i husets køkken-alrum mellem offer og gerningsmand. Derfor tror politiet, at gerningsmanden kan være blevet påførst skader.

"Gerningsmanden kan have afværgelæsioner efter kamp. Vi ved ikke præcis hvilke skader han har - det kan være et blåt øje eller rifter på armen," siger Henning Svendsen.

Han fortæller, at efterforskerne nu går i gang med at se overvågningsvideo fra området igennem i håb om at finde gerningsmanden.

"Vi skal til at se overvågningsvideoerne igennem - og der er tale om enorme mængder data. Jeg vil skyde på, at vi har 2.000 gigabyte videofiler der skal ses igennem. Det er blandt andet video fra Virum, Holte og Sorgenfri togstationer og fra alle togstammerne," siger han.

"Men det er godt, at vi har fundet tøjet, for nu har vi noget at gå efter på billederne," siger han.

Desuden afventer politiet dna-test af materiale, der muligvis kan stamme fra gerningsmanden.

"Vores teknikere blev færdige med at tage prøverne i går, og de er blevet prioriteret, så vi håber på svar fra de mest lovende prøver allerede i dag," siger Henning Svendsen.