Krimi

Sandberg frifundet for drabsforsøg

Brian Sandberg blev i dag frifundet for et drabsforsøg, som byretten ellers havde kendt ham skyldig i.

Det afgjorde Østre Landsret i en stor rockersag, hvor i alt 16 personer med større eller mindre tilknytning til Hells Angels siden maj har siddet på anklagebænken.

"Han er selvfølgelig superglad - han er meget glad og lettet," siger forsvarer Michael Juul Eriksen til tv2.dk.

"Det er fantastisk."

Den tidligere rocker er allerede blevet løsladt fra fængslet, oplyser forsvareren.

"Han er ude nu," lyder det.

Dom for drabsforsøg og kølleoverfald

Sidste år i september idømte byretten 15 rockere med tilknytning til Hells Angels og støttegruppen AK81 i alt 135 års fængsel.

Straffen fik de for blandt andet seks drabsforsøg, et voldsomt kølleoverfald og et våbenlager i forbindelse med bandekrigen. En rocker blev frifundet.

De dømte ankede alle dommene til Østre Landsret, mens anklagemyndigheden ankede frifindelsen af den sidste.

Dømt for ét drabsforsøg

Brian Sandberg blev idømt 11 år og 10 måneders fængsel.

Han var oprindeligt tiltalt for to drabsforsøg og et overfald - men byretten mente ikke, at overfaldet samt ét af drabsforsøgene blev bevist. Så det tidligere Hells Angels-medlem blev i september udelukkende dømt for ét drabsforsøg.

I dag blev han så frifundet for drabsforsøget - men kendt skyldig i at bestille et kølleoverfald.

Overfaldet ved Brorsons Kirke fandt sted i august 2009 og gik ud over to personer af udenlandsk herkomst. Den ene flygtede, mens den anden bliver gennembanket med køller og andre slagvåben af flere rockere.

Forsvarer Michael Juul Eriksen kalder det dog "meget tilfredsstillende", at Sandberg udelukkende blev kendt skyldig i at have haft en finger med i overfaldet ved kirken - og ikke i drabsforsøg.

"Det er en ren bagatel i forhold til det andet," siger Sandbergs forsvarer.

Forlod rockergruppen i sommer

Brian Sandberg var tidligere toprocker i Hells Angels med ansvar for støttegruppen AK81.

I sommer forlod han af "personlige og familiemæssige årsager" rockergruppen med status af 'left'. Det betyder, at der ikke er ondt blod mellem ham og Hells Angels.

Kronvidnet i sagen er et tidligere medlem af AK81, som selv deltog i et drabsforsøg.

Fakta om Brian Sandberg

* Brian Sandberg og 15 andre rockere med tilknytning til Hells Angels eller støttegruppen AK81 har siden maj siddet på anklagebænken i Østre Landsret.

* Sagen handler om fire skyderier og to planlagte drab, som aldrig blev ført ud i livet.

* Dertil kommer et kølleoverfald, en kælder fuld af våben og en fjernstyret bombe.

* De fleste ofre for rockernes forbrydelser var unge mænd med udenlandsk baggrund, og ifølge anklagerne var skyderierne et led i konflikten mellem HA og flere indvandrerbander.

* Ingen er i disse sager blevet dræbt, men flere af ofrene lever i dag med alvorlige mén. Heriblandt en 20-årig mand, der har fået amputeret sit ene ben på grund af skudlæsioner.

* Alle 16 mænd har nægtet sig skyldige. I byretten blev en rocker i september frikendt, mens resten blev kendt delvis skyldige.