Krimi

Holocaust-benægter: Ulogisk tyveri

Ole Kreiberg, der er talsmand for foreningen Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning, kan ikke se logikken i at stjæle nazi-dokumenter fra Rigsarkivet. Foreningen arbejder for synspunkter om, at Tyskland ikke stod bag omfattende jødeudryddelser, det såkaldte holocaust, før under 2. Verdenskrig.

"Jo mere tiden går, jo mere synligt er det, at historien efter 2. Verdenskrig blev skrevet af vinderne - USA, Storbritannien og Rusland. Nu kan vi se begivenhederne i et nyt lys, og bevise at verden ikke var så sort/hvid, som den gængse historieopfattelse viser," forklarer han.

Ifølge Ole Kreiberg kan dokumenter om, eksempelvis danskeres deltagelse i krigen på tysk side, vise sig at være værdifulde i den forbindelse.

"Waffen SS (Tysklands elitekorps) var jo en multinational enhed med deltagere fra mange lande. Også områder, som slet ikke levede op til de ariske idealer," siger Ole Kreiberg, der mener, at den ariske del af nazismens ideologi bevidst er blevet overdrevet i efterkrigstiden.

"Hitler går i 1938 væk fra idealerne om, at alle skal se nordiske ud. Ellers kunne han slet ikke forene Tyskland," mener Ole Kreiberg.

Han mener derfor, at tyveriet af dokumenterne lige så vel kan være begået af folk, der ikke ønsker et mere detaljeret billede af sandheden om det nazistiske Tyskland.