Rektor tysser på elever efter trussel

Torsdag har været dag et efter truslen om et skoleskyderi på handelsgymnasiet Tietgenskolen i Odense.

Og rektor Gitte Bargholt har måttet opfordre eleverne til at respektere hinandens følelser, efter der opstod en voldsom debat på Facebook onsdag aften.

"Jeg måtte ind og blande mig i debatten. Eleverne sagde: "Et er, at vi skal møde op - det synes mange er for tidligt - så vil hun fandeme også have os til en fællessamling, hvor vi bliver nemme ofre, når vi sidder samlet," fortæller Gitte Bargholt til Ritzau.

Hun benyttede fællessamlingen til at forklare skolens beslutning om at holde åben, ligesom hun opfordrede elverne til gensidig forståelse.

"Vi skal ikke begynde at diskutere, om den ene følelse er mere rigtig end den anden. Jeg har opfordret til respekt og rummelighed, for det kammede over på Facebook," forklarer Gitte Bargholt og uddyber:

"Nogle begyndte at bitche hinanden over, hvem der havde den rigtige holdning. Følelser er jo ikke noget, man kan diskutere, og der er ingen grund til at eskalere frygten."

Åbnede med vagter

Skolen sendte onsdag eleverne hjem oven på truslen. Torsdag valgte man kun at åbne en indgang, hvor der samtidig var opstillet vagter.

Denne model vil blive gentaget fredag, hvorefter ledelsen og politiet vil bruge efterårsferien til at drøfte situationen.

Ifølge Gitte Bargholt forløb dagen "stille og roligt". Skolen tilbød torsdag psykologhjælp til eleverne, hvilket ti af dem tog imod.

Rektor kalder fremmødet blandt eleverne "meget spredt", men samtidig "overraskende stort".

"Eleverne har været glade for at komme her og opdage, at det er normalt at være her," forklarer rektor om en dag, hvor undervisningen ikke var helt normal:

"Fra lærerenes side har der været respekt for dem, der har haft behov for at snakke det igennem, ligesom der har været det for dem, der havde behov for at kaste sig over debit og kredit. Man har mærket efter i klassen, hvad stemningen er," siger hun.