Skoleleder: Vagter og kun én indgang i morgen

Eleverne på TietgenSkolen i Odense skal forbedrede sig på, at der kun vil være en vej ind på skolen i morgen. Ligesom der vil være vagter og iagttage ved indgangen.

Det fortæller skoleleder Gitte Bargholt efter onsdagens trusselbrev om skoleskyderi.

"Sådan vil det være, indtil vi går på efterårsferie fredag. I løbet af ferien vil jeg så være i tæt kontakt med politiet og følge med i, hvad de finder ud af," siger Gitte Bargholt til Ritzau.

Sendte eleverne hjem

Skolen valgte at sende eleverne hjem onsdag morgen, efter den modtog et brev om, at den ville blive udsat for et skyderi.

I brevet stod der "Blodet vil flyde i klasselokalerne. Dette er en trussel om skoleskydning. Må Allah være med jer."

"Den første følelse, jeg rammes af, er chok. Man får straks en masse billeder inde i hovedet fra skoleskyderier i Finland og USA," fortæller Gitte Bargholt.

I løbet af onsdagen har politiet fået forskellige tips, men ikke noget der leder efterforskningen i en bestemt retning.

Mistænker at samme person stod bag lignede brev

Efterforskningsleder Henrik Justesen har dog fattet en mistanke om, at brevet kan være sendt fra den samme person, der sendte et lignende trusselsbrev til Tietgenskolens HG-afdeling i Lerchesgade i det forrige skoleår.

"Når man kigger på teksten, så er der stor lighed i den måde, man har valgt at udtrykke sig på i de to breve," siger Henrik Justesen.

"Dengang var teksten "bombetrussel". I brevet fra i dag står der "skoleskyderi". Men når vi kigger på brevene rent tekstmæssigt, er der noget, der kunne tyde på, at det er samme afsender," tilføjer han.

Men indtil videre har politiet ikke nogle mistænkte, og Gitte Bargholt tager derfor sine forholdsregler.

"Jeg har tænkt mig at lytte til de mennesker, der har erfaring med den her slags," siger skolelederen.

Politiet vil ligeledes patruljere i nærheden af skolen de kommende dage.