Krimi

Evangelist får bøde for kvaksalveri

Psykisk syge blev behandlet med flere dages bøn og faste, og det har nu kostet manden bag den omstridte kristne organisation Evangelist en bøde på 40.000 kroner for kvaksalveri.

Østre Landsret fastslår tirsdag, at den 46-årige Niels-Christian Hedegaard har brudt loven om sundhedsfaglig virksomhed, populært sagt ved at udøve kvaksalveri. Dermed stadfæster lands-retten dommen fra Retten i Hillerød.

Stifteren af Evangelist ankede dommen i byretten for frifindelse, mens anklagemyndigheden også ankede, fordi de mente, bøden skulle være 100.000 kroner i stedet

De psykisk syge personer, der kom i behandling på Evangelists bosteder, skulle droppe den antipsykotiske medicin, som deres læger havde ordineret dem, og i stedet skulle de så kureres med tre døgns bøn og faste.

Evangelist har især fodfæste i den nordsjællandske by Gørløse.

Tidligere under retssagen har Niels-Christian Hedegaard forklaret, at han fik idéen til behandlingen af sindslidende igennem sit forhold til Gud, der ifølge Niels-Christian Hedegaard selv taler til ham hver dag.

Politiet gik ind i sagen mod Evangelist i 2009, da tv-programmet Operation X havde vist, hvordan bevægelsen tog medicinen fra de psykisk syge og i stedet forsøgte at kurere dem ved at uddrive deres dæmoner.