Krimi

Anklager: Rebild-far burde idømmes forvaring

Anklager ønskede forvaring, men er tilfreds med, at Rebild-far får den hårdest mulige tidsbestemte straf.

Landsretten burde have slået fast, at faderen i den såkaldte Rebild-sag, der omhandler misbrug af flere børn, skulle have en forvaringsdom.

Det mener anklager i sagen, Anette Abildgaard, på trods af, at den 56-årige mand torsdag fik en tidsbestemt straf på 12 års fængsel i Vestre Landsret i Aalborg. Byretten havde i foråret idømt ham en tidsubestemt forvaringsdom, som han valgte at anke.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg procederede på forvaring, og det er klart, at det stadig er min opfattelse, at forvaring er den rigtige dom i denne sag, siger Anette Abildgaard.

Landsretten har dog i stor grad stadfæstet dommen fra byretten, og det glæder anklageren.

- Først og fremmest er jeg selvfølgelig som anklager ualmindeligt tilfreds med, at landsretten i meget betydeligt omfang har stadfæstet skyldsspørgsmålet. Det er rigtig vigtigt.

- 12 års fængsel er heller ikke et dårligt resultat, for han har faktisk fået den maksimale straf, man kan få, hvis man får en tidsbestemt staf, lyder det fra Anette Abildgaard.

Manden, der modtog landsrettens dom med et tomt blik i øjnene, er dømt for adskillige seksuelle overgreb på seks af sine egne børn.

Landsretten kunne dog - modsat byretten - ikke finde tilstrækkelige beviser for, at han også skulle have forgrebet sig på sin yngste datter.

Desuden er faderen dømt for at have forgrebet sig på to andre børn, der var venner med den ældste datter i familien.

Anklagemyndigheden vil nu nærlæse dommen for at undersøge, om sagen kan ankes til højesteret.

- Vi vil i tæt samarbejde med rigsadvokaten overveje, om sagen kan køre ved højesteret, men det er ikke noget, jeg kan sige mere om på nuværende tidspunkt, fortæller Anette Abildgaard.

Overgrebene har fundet sted i perioden mellem 1994 og frem til 2010.

/ritzau/