Krimi

21-årig tilstår knivstikkeri i Vollsmose

Fyns Politi blev lørdag hjulpet godt på vej til opklaringen af et knivstikkeri i Vollsmose. Det skete i forbindelse med et grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Her blev en 21-årig mand fremstillet med krav om varetægtsfængsling for sin rolle i knivstikkeriet.

"Han er blevet fængslet frem til den 24. september, og han har valgt at tilstå," fortæller politiets vagtchef Jesper Fält til Ritzau.

Knivstikkeriet er ikke banderelateret, men udspringer af nogle uoverensstemmelser mellem somaliere i Vollsmose. Både offer og gerningsmand er somaliere.

Det var fredag formiddag klokken 9.36, at politiet modtog anmeldelsen om knivstikkeriet, som var tæt på at koste offeret livet.

"Han er blevet stukket to gange, og kniven har perforeret den ene lunge og har været en centimeter fra hjertet," siger Jesper Fält.

Politiets anklager har dog vurderet, at sagen ikke kan betegnes som et drabsforsøg. I stedet er den 21-årige knivmand sigtet for farlig vold.

I forbindelse med knivstikkeriet blev tre mænd anholdt. Politiet valgte kun at kræve den ene fængslet. De to andre er fortsat sigtet i sagen.

"Det har noget at gøre med, at deres rolle ikke har været så markant. Det er ham, der har ført kniven, der er blevet fængslet," siger Jesper Fält.

Det var efter alt at dømme aftalt på forhånd, at de to mænd, offer og gerningsmænd, skulle løse deres uoverensstemmelser på voldelig vis.