Krimi

Løsladt efter drabsforsøg i Vollsmose

Vidneforklaringer svækker mistanke mod de to fængslede for drabsforsøget i Vollsmose, der indledte et stormløb mod skadestuen på Odense Universitetshospital. Derfor har anklageren besluttet at løslade de to mænd.

Begge er dog stadig sigtet for drabsforsøg, oplyser chefanklager Jan Stick til Ritzau.

"Nogle af vidneforklaringerne, der har ligget til grund til varetægtsfængslingen, er blevet svækket. Så kan vi ikke fortsat holde dem fængslet," siger han til Ritzau.

"Vi kan ikke holde folk fængslet for ingenting"

"Vi kan ikke holde folk fængslet for ingenting. Der skal en vis tyngde af beviser til for at kunne fængsle nogle før dom. Og de beviser er vi altså nu usikre på," forklarer Jan Stick.

Sagen har været efterforsket siden gerningstidspunktet, og der er opstået begrundet tvivl om sikkerheden af nogle af vidneforklaringerne, herunder de forurettedes, fortæller politiet.

"Vi vil ikke komme ind på, hvad det er ved vidneforklaringerne, eller hvilke forklaringer vi præcist er blevet usikre på," fortæller Jan Stick.

"Pløk ham"

De to mænd på 26 og 20 år er sigtet for at ville dræbe to personer i en bil ved Vollsmose Torv klokken 23.45 den 20. august.

Ifølge sigtelsen mod den 26-årige mand råbte han en ordre til den 20-årige medsigtede om at skyde, lige inden en jævnaldrende mand blev skudt i benet.

"Det er ham, der har stukket din onkel - skyd efter ham. Pløk ham!"

Udløste stormløb på skadestue

Skuddramaet i Vollsmose udløste senere et stormløb på Odense Universitetshospitals skadestue, da mindst 60 personer ville have fat i den skudramte.

Der blev i tumulten smadret inventar og en rude i en ambulance, og dæk på en patruljevogn blev skåret op. Både personale, patienter og betjente blev truet af uromagerne.

Der er dog ikke taget stilling til, om og i hvilket omfang der senere vil blive rejst tiltale mod de nu løsladte.

Af hensyn til efterforskningen har politiet ikke flere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Rygter om AK81-forbindelse

Flere Vollsmose-beboere har hævdet, at manden der skulle dræbes, Hussein Ali Abbas, skulle være tilknyttet rockergrupperingen AK81, der hører under Hells Angels. Men det har skudofferet selv afvist over for TV 2 Nyhederne.